icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Francesc Homs assegura, a Igualada, que el 9 de novembre “hem de recuperar a les urnes el que ens van prendre fa 300 anys amb la força de les armes”

El proper 9 de novembre tenim l’oportunitat de recuperar a les urnes i de manera democràtica el que fa tres-cents anys ens van prendre per la força. Aquest és el missatge que ha donat el conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, amb la conferència “300 Onzes de Setembre”, que ha pronunciat aquest dissabte, al Teatre Municipal l’Ateneu. El portaveu del Govern s’ha mostrat convençut que Catalunya viu actualment el moment més transcendent dels últims segle i ha assegurat que, a diferència del 1714, en aquest camí cap a la independència ara els catalans només depenen de si mateixos.
Durant la seva ponència Homs ha destacat tres aspectes essencials a tenir en compte: que Catalunya és una nació; que aquesta nació està al servei d’un projecte de país, que necessita més instruments per donar resposta als reptes socials; i que el poble català té un compromís inequívoc amb la democràcia. El portaveu del Govern ha finalitzat recordant que les properes setmanes i mesos cal demostrar capacitat d’unitat, il•lusió col•lectiva, credibilitat de país seriós, ambició sense límits i, per sobre de tot, coratge.
D’altra banda, durant l’acte, el primer tinent d’alcalde Josep Miserachs, ha llegit una declaració institucional on ha avisat que un país que lluita pot perdre però un país que no lluita ja ha perdut. Per a Miserachs, Catalunya viu avui en una cruïlla històrica i cal triar bé el camí, perquè o som lliures o som espanyols.
En finalitzar l’acte, els Voladors Trabucaires d’Igualada han encapçalat la comitiva d’autoritats fins a la plaça de l’Ajuntament portant el Penó de la Ciutat. Un cop allà, s’ha hissat la Bandera de Catalunya i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha llegit el discurs institucional. Castells ha fet una crida a la participació a la convocatòria del proper 11 de Setembre a Barcelona per omplir V Baixa, en un clam per la democràcia i la llibertat. Per últim, el cor de noies Exaudio ha interpretat l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors, seguit d’un repertori de cançons populars catalanes.
Les activitats per commemorar el Tricentenari continuaran aquest dimecres, al vespre, amb un concert de música del segle divuit, al Teatre municipal l’Ateneu.

tornar_radioIgualada