icon_radio

RÀDIO

BLOG

Històries familiars centren la ‘rentrée’ del nou curs editorial

VLLG? / NOVETATS EDITORIALS

El nou curs editorial promet donar-nos bones lectures. Aquesta és la primera impressió que ens dona en fer un primer repàs a la ‘rentrée’ amb les novetats editorials que tenen un objectiu en aquest tram de l’any, destacar en vendes en les properes festes nadalenques, i per què no dir-ho, també de cara al proper Sant Jordi 2016, tot i que és molt avançat en el temps. Les històries familiars predominen en els arguments que ara us presentem.

Per començar La filla estrangera (Edicions 62) és la molt esperada novel.la de l’escriptora i columnista habitual en diversos mitjans escrits, Najat El Hachmi, que s’endinsa ara en el món femení i les relacions mare-filla. Obra guanyadora del Premi Sant Joan BBVA de novel.la.

D’altra banda Edicions 62 presenta la reedició de l’obra de juventut de Mercè Rodoreda. Obra de juventut reprèn l’edició de les seves obres completes que havien quedat interrompudes després de la celebració de l’aniversari el 2008. Ara és publica un conjunt de cinc novel.les: Sóc dona honrada (1932),Del que hom no pot fugir (1934), Un dia en la vida d’un home (1934), Crim(1936) i Aloma (1938), un total de 16 narracions, 18 contes infantils, 27 articles i entrevistes, un diàleg epistolar i dues al.locucions radiofòniques del temps de la guerra.

Atenció, aquest proper mes de novembre i desprès de diversos ajornaments, és previst la publicació de la segona part de Victus (La Campana). El seu autor, Albert Sánchez-Piñol vol que surti publicada alhora en català i castellà. El títol per aquesta segona part és Vae Victus.

D’altra banda, l’editorial Columna vol celebrar el 30è aniversari de la publicació de tot un referent literari: Pedra de Tartera de Maria Barbal, amb una edició commemorativa  i un annex on una cinquantena de lectors de tota mena: escriptors, música, gent de teatre, pensadors, cineastes i acadèmics, entre d’altres, comenten la novel.la.

El periodista i escriptor, Rafel Nadal, entra en la ficció amb la història d’una família italiana amb La maledicció dels Palmisano (Columna). Més novetats, amb el més nou relat de Sebastià Alzamora que rescata la figura de la bandolera mallorquina La Malcontenta (Proa), amb un text on no s’estalvia la violència. Biel Mesquida ens presenta un llibre de relats amb Trèmolo (Empúries).

Pel que fa l’editorial Sembra Llibres, ens vol convidar a la lectura deCaRRosuel, edició teatral en llibre de la peça teatral estrenada a Grec amb relats de Josep Maria Fonalleras, Imma Monsó, Marta Rojals, Francesc Serés i Màrius Serra.

Aquest exposició es una petita part de la gran quantitat de novetats que aniran apareixen al mercat literari en aquesta tardor-hivern que és presenta força variada de continguts. Esteu atents,  des del Vols llegir? a Ràdio Igualada i el volsllegir.cat us ho anirem explicant.

tornar_radioIgualada