icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

#Igualada acollirà, aquest dissabte, un gran homenatge nacional als lluitadors contra la Covid-19

Igualada serà, aquest dissabte (19:30h), l’epicentre d’un gran homenatge nacional a les persones que han lluitat contra la Covid-19 gràcies a un acte organitzat per Òmnium Cultural que tindrà lloc a la plaça de Cal Font. Ja no queden localitats disponibles.

L’acte, que serà presentat per la periodista Mònica Terribas, donarà veu a diferents professionals del sector sanitari, d’emergències i dels serveis essencials que han lluitat a primera línia contra la pandèmia, comptarà amb diferents parlaments institucionals, amb l’actuació musical de Maria Arnal i Marcel Bagés, i el clourà el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Es preveu que un dels moments més emotius de la vetllada serà l’estrena de la peça musical “Mirar endavant” creada expressament per l’ocasió pel compositor igualadí Carles Prat Vives i l’escriptora Anna Marsal Riera i que serà interpretada per la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia sota la direcció de Josep Miquel Mindan, els solistes Pau Sastre i Judit Robles, i desenes de cantaires dels cors Exaudio, Coral Xalest, Cor Omnes, Coral Gatzara, Coral Els Verdums i Coral Mixta.

La mateixa tarda de dissabte, just abans de l’inici de l’acte, s’inaugurarà La gran obra d’homenatge a la solidaritat col·lectiva “Mirades des del Confinament” que van impulsar durant el confinament l’artista internacional Joan Fontcuberta i Òmnium Cultural, amb la col·laboració del Festival Cruïlla i l’Ajuntament d’Igualada, i que quedarà instal·lat de forma permanent a la Plaça de Cal Font d’Igualada, ciutat considerada zona zero de la pandèmia i també llavor de la solidaritat ciutadana.

El mural ha estat creat per Joan Fontcuberta a partir de 64.000 fotografies enviades per la ciutadania, i s’ha construït amb plaques de gres cuites i impreses amb tintes ceràmiques. Al llarg de 42 metres d’amplada, 11 persones diferents representen la paraula “solidaritat” en llengua de signes, en una composició que transmet la força de la gent i posa en valor la gran capacitat que ha tingut la ciutadania per autoorganitzar-se, fer front a les dificultats i ser creatius, malgrat la pandèmia. Es manté oberta la campanya de micromecenatge per apadrinar l’obra i finançar part de l’obra al web miradesdesdelconfinament.cat.

L’acte es fa coincidint amb el 50è aniversari d’Òmnium Anoia, que des de finals de 2020 ha organitzat nombroses activitats per commemorar l’efemèride i que, des de fa molts mesos, s’ha bolcat en idear i organitzar aquest acte nacional d’homenatge a l’esforç col·lectiu derivat de la pandèmia. Ja han confirmat l’assistència a l’acte nombroses autoritats.

 

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada