icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada actualitza i amplia el seu directori de comerços, bars, restaurants i serveis assimilats al comerç al detall com a mesura de suport al sector

Arran de la primera onada de la crisi economico-sanitària generada per la Covid19, que va comportar el tancament físic del sector del comerç i restauració, l’Àrea de Comerç de l’Ajuntament d’Igualada va impulsar un directori de comerços on es podia consultar quins establiments estaven oberts durant l’estat d’alarma, quins feien repartiment a domicili o bé, quins atenien comandes per Whatsapp, entre d’altres. Durant el 2020 es van donar d’alta més de 350 establiments comercials però se s’estimava que en podien ser molts més.

A dia d’avui, aquest directori segueix actiu i en ple funcionament al web https://directori.comerçigualada.cat. Al directori hi figuren aproximadament 900 fitxes d’establiments comercials, totes elles classificades per categories amb la possibilitat també de conèixer la seva ubicació. Això implica que el directori permet disposar del recull de gairebé tots els comerços, bars, restaurants i serveis assimilats al comerç al detall de la ciutat, en un espai digital a punt per ser consultat per la ciutadania o qualsevol persona que tingui interès. La informació que hi figura, l’aporta el mateix comerciant (emplenant la fitxa d’alta) i escollint quina informació vol mostrar. Tanmateix, la informació és viva i sempre que l’establiment ho sol•licita, es pot modificar, ampliar o eliminar.

El projecte adquireix rellevància a mesura que incrementa la seva magnitud, ja que la informació que es posa a disposició de la ciutadania cada vegada és més representativa i acurada amb la realitat del teixit comercial de al ciutat. Cal tenir en compte també les noves obertures que es produeixen mensualment i que es preveu que poc a poc es vagin sumant a la iniciativa. De la mateixa manera, s’està treballant amb noves iniciatives i funcionalitats.

Tots aquells establiments comercials que encara no figuren al directori que es posin en contacte amb l’Àrea de Comerç per tal de que puguin emplenar la fitxa i disposar del seu espai digital en el directori de comerços.

tornar_radioIgualada