icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada, amb la posada en marxa de la zona blanca de Cal Carner, ja disposa de més de 400 places d’aquesta tipologia

L’Ajuntament d’Igualada posa en funcionament aquest dimecres, 30 de juliol, la zona blanca d’aparcament gratuït més gran de la ciutat, que permetrà l’estacionament de 183 vehicles a només deu minuts del centre de la ciutat i a tocar del Mercat Municipal de La Masuca. Es tracta de l’antic solar de Cal Carner, en l’illa delimitada pels carrers Virtut, Cardenal Vives, Sant Carles i Delícies, amb una superfície total de 3.741 m2.

Actualment, el quart Sud d’aquesta àrea ja havia estat condicionada com a zona blanca la tardor de l’any 2012, oferint 46 places d’aparcament. Ara, a més, s’hi afegeix capacitat per a 137 nous automòbils, ampliant de manera molt notable la capacitat d’aparcament al centre de la ciutat. Marc Castells, alcalde d’Igualada, afirma que “aquesta fórmula ha demostrat funcionar molt bé i és ben rebuda per la ciutadania, que té a l’abast una oferta cada cop més gran d’aparcament gratuït en les zones més freqüentades i, alhora, pels comerciants, que milloren la facilitat d’accés dels seus clients”.

Durant els darrers mesos s’han dut a terme les obres d’adequació a la zona. S’ha ampliat el xamfrà dels carrers Sant Carles i Delícies, s’ha solucionat el desnivell amb terra posteriorment compactada, s’ha netejat i desbrossat el terreny, s’han assegurat o enderrocat els murs que delimiten el solar, s’ha preparat el drenatge per evitar l’acumulació d’aigua en dies de pluja, s’han afegit accessos i rampes d’entrada i sortida, s’han marcat les places d’estacionament i s’ha afegit elements de senyalització.

Cal destacar també que, amb la posada en marxa del nou aparcament, el carrer Delícies canviarà el sentit de circulació, passant a ser de Sud a Nord i, d’aquesta manera, permetent la sortida fàcil de vehicles des del nou aparcament cap al Passeig Verdaguer.

Des de l’any 2012, l’Ajuntament d’Igualada ha posat a disposició de la ciutadania 407 places d’estacionament gratuït en zona blanca: 183 a Cal Carner, 44 a l’Avinguda Balmes, 121 al carrer del Rec, 19 a l’antic Vapor Cremat del Carrer Misericòrdia i 40 a la zona escolar de la Dolors Martí. Abans de final d’any se n’afegiran 50 més al barri del Sant Crist, a tocar del Tanatori, mentre es continua treballant en futures alternatives per a seguir dotant la ciutat de més aparcament gratuït.

Zona Blanca plànol (Cal Carner)

tornar_radioIgualada