icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada aposta per un Nadal diferent amb art de natura i més vida que mai als carrers

Igualada es convertirà en un bosc màgic aquestes festes de Nadal. L’Ajuntament d’Igualada fa un pas més enllà i instal·larà grans construccions de land art (art de la terra) en sis espais diferents de la ciutat per tal que els carrers tinguin més vida que mai, i en especial els eixos comercials.

Amb aquesta aposta, es vol que Igualada esdevingui una capital comercial de la Catalunya interior i atraure visitants de les comarques veïnes que vulguin descobrir aquesta original proposta ideada per l’artista igualadí Jordi Enrich i creada conjuntament per les tres escoles municipals d’art de la ciutat: Gaspar Camps, la Tarima i l’Escola de música.

Durant totes les festes e espais com la Plaça de l’Ajuntament, la plaça de Cal Font, la Rambla o el Passeig Verdaguer hi haurà instal·lades construccions creades amb restes orgàniques de la poda dels arbres de la ciutat i il·luminades de manera creativa. Unes estructures pensades no només per ser admirades sinó que seran espais participatius i lúdics com ara el Niu Màgic de Cal Font on, durant 24 dies, uns fanalers dels bosc encarnaran un Calendari d’Advent explicant històries de màgia i llum.

El tret de sortida de les festes tindrà lloc el divendres 25 de novembre a les 20h amb l’encesa de la il·luminació nadalenca, un espectacle interpretat pels alumnes de l’Escola municipal de Teatre La Tarima i l’Escola municipal de Música d’Igualada. Petits fotons de llum aniran il·luminant els instruments i ompliran de llum i escalf cada racó de la plaça. Els ajudaran amb el seu enginy quatre estrafolaris fanalers vinguts del Bosc Màgic, interpretats per quatre joves actors anoiencs, i tots els assistents a la plaça, amb la seva energia. Durant l’acte, ideat per Teatre Nu, s’estrenarà la peça musical que serà la sintonia d’aquest Nadal a la ciutat, composta per l’anoienc Àlex Almirall i amb lletra i veu del poeta Feliu Formosa.

La Plaça de l’Ajuntament enguany comptarà amb una coberta que simularà un cel estrellat durant totes les festes. Des d’aquest dia i fins ben entrat el mes de gener, a més de les activitats pròpies del Bosc Màgic, la ciutat acollirà un centenar d’activitats culturals, lúdiques i solidàries per a tots els públics, com el Saló de la Infància –que torna després de dos anys sense haver-se pogut celebrar en un recinte tancat-, la Fira de Nadal, els Pastorets o l’arribada del Patge Faruk i ses Majestats els Reis d’Orient. Les activitats per aquestes festes es poden consultar a l’APP AGENDA IGUALADA, disponible gratuïtament per a mòbils Android i IoS.

tornar_radioIgualada