icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

#Igualada aprova la creació d’una agenda d’acció climàtica

El ple municipal, a proposta d’Igualada Som-hi, va aprovar per unanimitat impulsar una agenda d’acció climàtica a la capital de l’Anoia. Aquesta agenda ha de permetre implicar l’Ajuntament d’Igualada, però també a les entitats i ciutadania, en un seguit de mesures per fer front al canvi climàtic. La proposta arribava de la mà del portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, qui apuntava que el govern municipal no era prou valent per posar fil a l’agulla a mesures reals per combatre el canvi climàtic.

Per la seva part, el portaveu d’ERC, Enric Conill, va veure amb bons ulls la proposta, però va recordar que a Igualada encara hi ha vigent el PAES, el Pla d’Acció per a les Energies Renovables. Segons Conill aquest pla marca un seguit de mesures i accions a desenvolupar que han de servir per reverir el canvi climàtic. Conill va aprofitar per criticar la instal·lació de la pista de gel durant les festes de Nadal a Igualada, i afirma que no seria el millor exemple per lluitar contra l’emergència climàtica.

Des de Poble Actiu, Eva Pedraza, torben a faltar legislar envers els grans contaminadors, i això, segons Pedraza, és responsabilitat del govern del PSOE a Madrid. Poble Actiu també dubta de l’aposta per la participació de les entitats en aquesta agenda, vist el que ha acabat passat amb les entitats que s’han quedat fora de la Comissió de l’Aigua.

Finalment, el govern municipal s’ha sumat a la proposta d’Igualada Som-hi. El regidor Miquel Vives ha explicat que el PAES és un pla vigent, i es comprometen a seguir treballant per implementar el seguit de mesures que proposa aquest pla.

tornar_radioIgualada