icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada aprova una moció contrària a externalitzar el servei de menjadors escolars, mentre el CCA i la Diputació la rebutgen

El ple del passat mes d’octubre va aprovar una moció plantejada per la CUP, i a la que s’hi van afegir la resta de forces polítiques tret del PP, per demanar que no s’externalitzi el servei de menjadors escolars de les escoles públiques. El text demanava que aquells centres on les AMPES estaven disposades i capacitades per oferir aquest servei públic ho puguin continuar fent. La moció està impulsada per la FAPAC i el col·lectiu SOS Menjador, i curiosament, el mateix text va ser rebutjat al Consell Comarcal de l’Anoia i a la Diputació de Barcelona. En definitiva, es rebutja que el nou decret de menjador que el govern de la Generalitat ha presentat a la comunitat educativa en forma d’esborrany,  contempli regular l’externalització del servei de menjador escolar a través de concursos públics. D’aquesta manera, s’impedeix que les AMPES que aposten per gestionar el servei puguin fer-ho.

La moció també demana que es tracti l’anomenat “espai del migdia” com a part de la jornada lectiva, i que serveixi per potenciar i treballar diferents aspectes com l’alimentació, els valors humans i la democràcia.

La moció va rebre el vots de la CUP, Socialistes d’Igualada, Decidim, ERC i PedCat. Curiosament, en altres administracions, coma ara el Consell Comarcal i Diputació, aquestes dues darreres formacions hi van votar en contra. La moció, a Igualada, va prosperar amb el suport de 20 dels 21 regidors del consistori.

tornar_radioIgualada