icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Igualada commemora l’11 d’abril els 500 anys de la primera ofrena del Ciri Votiu

Aquest dissabte, 11 d’abril, la ciutat d’Igualada celebra el mig mil·lenni de l’ofrena del Ciri Votiu a la Mare de Déu de Montserrat. Aquesta tradició recorda que fa cinc segles, el 1515, per evitar una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els consellers de la ciutat van decidir demanar protecció a la Mare de Déu portant-li un ciri. Enguany, cinc segles després i per celebrar aquest aniversari tan assenyalat, l’Ajuntament d’Igualada ha organitzat per al proper 11 d’abril, a les 11h del matí, una diada especial al santuari.

A més, el club excursionista UEC Anoia proposa per al mateix dissabte una sortida a peu fins a Montserrat. Per inscriure’s cal trucar al 93 803 20 47 o enviar un correu a uecanoia@uecanoia.cat

La visita a la basílica de Montserrat començarà a les 10h, a la Plaça de la Creu, davant de l’estació dels Ferrocarrils, amb la benvinguda a la Diligència d’Igualada. En una iniciativa organitzada per l’Antic Gremi dels Traginers, l’històric carruatge haurà sortit a les 18h de la tarda de divendres des de la plaça de l’Ajuntament de la capital de l’Anoia i serà l’encarregat de portar el Ciri Votiu fins a la muntanya.

A les 11h del matí s’iniciarà la missa conventual i, posteriorment, la comitiva igualadina, integrada per representants de diverses entitats de la ciutat, de les parròquies de la ciutat, i del consistori, encapçalats per l’alcalde Marc Castells, seran rebuts oficialment pel Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Coincidint amb la celebració dels 500 anys de l’ofrena, aquesta recepció no es farà en aquesta ocasió en una sala annexa, com es fa tradicionalment, sinó que es durà a terme a la mateixa basílica.

Finalment, i abans de traslladar la celebració a l’exterior del temple, a les 12:45h, l’Schola Cantorum farà una ofrena coral, coincidint amb la celebració del seu 75è aniversari. A les 13h, a la plaça de Santa Maria, situada just davant de la façana principal del santuari, es durà a terme el ball de l’Àliga d’Igualada i els Moixiganguers aixecaran un pilar commemoratiu dels 500 anys i coincidint també amb el 20è aniversari de la colla.

Per posar punt i final a la celebració, les parròquies d’Igualada han organitzat un dinar de germanor al restaurant de bufet lliure. El preu del dinar és de 15 euros i les inscripcions es poden fer a les oficines de la Parròquia de Santa Maria i al telèfon 93 380 00 40.

tornar_radioIgualada