icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada dedica dues jornades a ressaltar les qualitats de la Igualadina Cotonera

Sota el títol d’ “El valor patrimonial de la Igualadina Cotonera” els propers 10 i 17 d’octubre es portaran a terme, a Igualada, dues jornades que pretenen recuperar la memòria d’aquesta l’antiga fàbrica tèxtil del segle XIX. Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament i l’Institut Municipal de Cultura, amb la col•laboració del Museu de la Pell, la Biblioteca Central i el Programa de Millora del Barri de Sant Agustí, inclourà conferències, projeccions d’audiovisuals i presentacions de llibres.

La primera jornada es farà aquest divendres a la tarda, al teatre municipal l’Ateneu, sota el títol “La memòria de la Igualadina Cotonera”. L’acte començarà, a les set de la tarda, amb la presentació del llibre “La Igualadina. Símbol de la Revolució Industrial a Catalunya”, de Pere Pascual, i tot seguit es presentarà el llibre visual del dissenyador igualadí Ramon Enrich “La ciutat i la fàbrica. La igualadina Cotonera”. A dos quarts de vuit, es projectarà el documental “Història i Memòria oral de la Igualadina Cotonera”, que recull els testimonis de la família Godó, vinculats a l’empresa fins l’any 1967, i també els testimonis dels darrers treballadors de la factoria.

D’altra banda, el divendres 17 d’octubre, al llarg de tot el dia, es portarà a terme, al Museu de la Pell d’Igualada, la Primera jornada d’història industrial, amb diferents conferències que traslladaran els assistents 150 anys enrere.
Per aquesta jornada, que serà gratuïta, cal efectuar una inscripció prèvia contactant, abans del 9 d’octubre, al correu electrònic m.igualada@diba.cat.

tornar_radioIgualada