icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada Disseny i TIC Anoia creen una xarxa d’impressores 3D per fabricar productes sanitaris

Des de l’associació Igualada Disseny, Xavier Vives, ha explicat que juntament amb TIC Anoia han fet una crida per treballar productes d’impressió 3D que necessitin els centres sanitaris. L’Ajuntament d’Igualada donarà suport a aquesta iniciativa en l’àmbit de la logística de distribució de materials i mitjançant l’habilitació dels espais necessaris per al muntatge de peces i material.

Vives ha explicat que la iniciativa sorgeix de la mobilització de diferents col·lectius del món del disseny per treballar amb l’objectiu de suplir mancances que pateixen els equipaments sanitaris en temes de material. Segons ha comentat “des de Disseny Igualada ens hem posat en contacte amb diferents entitats, com TIC Anoia, entre d’altres i persones que tenen impressores 3D, tallers o enginyers i informàtics que volen col·laborar”. A partir d’aquí, s’ha creat un parc de 40 impressores només a la zona de confinament, i més de 50 si se sumen les persones que s’han adherit des d’altres punts. Els voluntaris estan treballant en diferents productes que esperen poder posar a disposició durant els propers dies: tiradors de portes per evitar contacte amb els poms, viseres i mascaretes, ulleres i respiradors de campanya.

Xavier Vives, que ha enviat un agraïment a tots els voluntaris i s’ha posat a disposició de la ciutat d’Igualada i dels municipis confinats, ha comentat que tots els voluntaris costegen les despeses ells mateixos i que si algú vol col·laborar es pot posar en contacte a través del correu electrònic coordinacio@dissenyigualada.com o del web ticanoia.cat/impressoresmalla.

tornar_radioIgualada