icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada dóna suport a la convocatòria de la consulta del 9N

El ple municipal de l’Ajuntament d’Igualada ha donat suport, amb una àmplia majoria, a la convocatòria de la consulta del proper 9 de novembre. Un total de 18 dels 21 regidors hi han donat suport. Els partits que han aprovat el text són CiU, PSC, ERC i ICV, mentre que els grups municipals del PP i de PxC hi han votat en contra. D’aquesta manera l’Ajuntament d’Igualada s’afegeix als més de 700 ajuntaments del país que donen suport explícit a la consulta del 9N.

El portaveu del PSC, Jordi Riba, va anunciar el seu vot favorable explicant que és imprescindible que els catalans s’expressin a les urnes. Riba també ha destacat que amb el vot favorable donen continuïtat a les votacions anterior favorables a la consulta i a la independència de Catalunya.

Des del PP consideren que s’utilitza l’Ajuntament d’Igualada, de tots els igualadins, de manera partidista. El regidor popular Pere Calbó diu que la democràcia es basa en el respecte a la llei.

Per la seva banda, la portaveu d’ICV, Montserrat Mateu, afirma que cal posar les urnes al carrer per permetre a la ciutadania expressar-se amb totes les garanties. Mateu demana unitat a les forces proconsulta per defensar els drets dels catalans a votar lliurement.

PxC creu que els lligams de Catalunya amb Espanya són molt anteriors al 1714, i acusa als partits proconsulta de voler confondre als ciutadans amb la Història. Robert Hernando aposta per la convivència de pobles, i no pas per la segregació.

Per la seva banda, el regidor d’ERC, Joan Requesens, ha remarcat que si estem on estem és per la voluntat d’un poble. Requesens diu que la Llei de Consultes és absolutament legítima i que compta amb el suport de més de 100 diputats al Parlament de Catalunya. Requesens afegeix que l’únic que demanen és “el nostre dret a votar”.

Finalment, el portaveu de CiU, Josep Miserachs, recorda el poc respecte que reben els catalans i catalanes per part de partits com el PP i UPyD. El regidor de la federació nacionalista recorda que la Constitució és posterior a la Generalitat de Catalunya, i remarca que la legalitat sempre anirà per darrera de la voluntat democràtica del ciutadans. Miserachs afegeix que en un país normal no caldria aprovar una moció com aquesta.

ESCOLTA EL PLE ÍNTEGRE

audiomini

 

 

ple9N

tornar_radioIgualada