icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada es prepara per viure la diada de Sant Jordi el proper dimarts 23 d’abril

La celebració de la Diada de Sant Jordi a Igualada comptarà el proper dimarts,  23 d’abril, amb un total de cinquanta-cinc parades a la via pública. D’aquestes, disset corresponen a floristeries, llibreries i autors igualadins i trenta-vuit seran de mitjans de comunicació i entitats socials, culturals, polítiques o juvenils, que també prendran part en la jornada.

En aquesta ocasió, totes les parades es concentraran a Cal Font i al lateral que comunica aquesta plaça amb el c/ del Clos. Enguany, com a singularitat, es dona la circumstància que la jornada és festiva a la ciutat per la seva coincidència amb el Dimarts del Sant Crist.

Activitats programades · A banda de la tradicional celebració a Cal Font, el mateix dimarts tindrà lloc la ja habitual Ballada de Sardanes de Sant Jordi. Serà a les 12h, anirà a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell i es farà davant el monument del General Vives, al Passeig Verdaguer amb el c/ Santa Caterina. També el mateix dimarts, en el vessant més litúrgic, a partir de les 18:30h se celebrarà la processó de la festivitat del Sant Crist, recorrent el nucli antic.

Les activitats culturals al voltant d’aquestes dues dates, però, s’allargaran fins a finals d’aquella setmana. El divendres dia 26, a les 21h a la Basílica de Santa Maria, la Coral Mixta i la Coral Sant Jordi protagonitzaran el Concert de Sant Jordi. L’endemà dissabte, a les 16 i a les 20:30h, als carrers del centre de la ciutat, es faran les tradicionals caramelles: la primera, organitzada per l’Associació de Veïns de Santa Caterina, Carme i Travessies d’Igualada i, la segona, a càrrec de l’Ateneu Igualadí. També aquell mateix divendres, 26 d’abril, Òmnium Cultural Anoia organitzarà la 15a edició dels Premis al Compromís Cultural, que es lliuraran a les 19:30h al Teatre Municipal l’Ateneu

Finalment, el dissabte, 27 d’abril, hi haurà tres propostes culturals més: a les 18h, a l’Espai Cívic Centre, l’Associació Cultural Galàxia Poètica proposarà Poesia de temàtica: Autors/es de novetats literàries; a les 19h, la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia (JOSA) oferirà un concert al Teatre Municipal l’Ateneu; i, finalment, a les 20h i a l’Adoberia de Cal Granotes, el cicle poètic i musical De Pell Sensible portarà a Igualada Ivette Nadal i Caïm Riba presentant Arbres, mars en concert.

El detall de totes aquestes propostes es pot consultar a La Boixeta Cultural de primavera o al web igualada.cat.

tornar_radioIgualada