icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

#Igualada homenatja el vincle entre el decorador Josep Vilanova i el pintor cubista Palau Ferré

Igualada se suma als actes commemoratius de l’Any Palau Ferré 2021 que tenen lloc arreu de Catalunya resseguint els vincles que l’artista va tenir amb la capital de l’Anoia. Així, del 3 al 14 de febrer, es podrà visitar a la Sala Municipal d’Exposicions la mostra “Josep Vilanova i Palau Ferré. Entre la decoració i l’art”, en la qual s’explica que, a través de l’amistat del pintor cubista Maties Palau Ferré amb el decorador igualadí Josep Vilanova, són diverses les famílies igualadines que a la dècada dels anys seixanta i setanta van decorar les seves cases amb quadres de l’artista.

L’exposició

A l’exposició comissariada per l’historiador Francesc Marco-Palau, besnebot de l’artista, hi destaquen fotografies i retalls de diari de l’època, així com una reproducció a gran escala de Paisatge d’Igualada, un oli singular que l’artista va pintar al voltant del 1965 per decorar el saló de banquets de l’Hotel Amèrica i en què es representen diversos dels indrets més característics de la ciutat. La mostra compta amb el suport de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada. També s’ha editat un llibret amb els diversos continguts que s’hi poden trobar.

El centenari de Palau Ferré

Si pocs dies enrere la Generalitat de Catalunya va incloure el centenari del pintor Palau Ferré entre les commemoracions oficials d’aquest 2021, ja són diverses les actuacions que estan tenint lloc arreu del país per rememorar la trajectòria d’un artista lluminós que destacava especialment per la vivesa dels seus colors.

Editorial Base acaba de reeditar El pintor que cremava els seus quadres, un assaig biogràfic al voltant de l’artista, i aquesta mateixa setmana s’ha inaugurat al Museu de Cervera una altra mostra temàtica dedicada al pintor. Així mateix, són diversos els museus que aquests mesos han començat a exposar obres de Palau Ferré, com el Museu d’Història de Girona, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu d’Art Contemporani de Vilafamés, el Museu de Reus o el Museu de la Vida Rural.

tornar_radioIgualada