icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada i l’Anoia disposaran de servei de crematori abans del setembre

El nou crematori d’Igualada, ubicat al Parc Cementiri Nou, dotarà l’Anoia, a partir de finals del mes d’agost, d’un servei fins ara inexistent a la comarca. El crematori inclou dependències per al comiat per part dels familiars, una sala d’espera, una balconada a l’entrada dels forns i una petita sala per a l’últim adéu. El nou crematori es va inaugurar el passat divendres en un acte que va comptar amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i l’arquitecta responsable del disseny, Carme Pinós.

Tan Vila com Conesa van destacar la importància de dotar Igualada d’aquest crematori que donarà servei a tota la comarca.  En un sentit similar es va expressar l’alcalde d’Igualada qui va remarcar que gràcies aquest nou espai els ciutadans ja no hauran d’anar a fora per incinerar els seus familiars. Per la seva part Carme Pinós va assenyalar que aquest nou crematori, com tot el conjunt del Parc Cementiri Nou, busca la conciliació entre la vida i la mort.

Cal destacar també que durant l’acte inaugural, el conseller de Cultura, Santi Vila, va anunciar la intenció de la Generalitat de demanar que el Cementiri Nou d’Igualada sigui declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

El Parc Cementiri Nou, ubicat al carrer dels Països Baixos, és Bé Cultural d’Interès Local, va ser guardonat amb el premi FAD d’Arquitectura l’any 1.992 i avui és un símbol i un reclam per arquitectes i estudiants arribats cada any d’arreu del món.

crematori4

crematori3

cementiri_01

tornar_radioIgualada