icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

#Igualada incorporarà 7 elements del seu patrimoni cultural a la “Llista representativa de tresors culturals del món”

La ciutat d’Igualada ha iniciat aquesta setmana la campanya d’elecció i promoció de 7 tresors del seu patrimoni cultural. Aquesta campanya es duu a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana 2022 i la desenvoluparan conjuntament l’ajuntament d’Igualada i l’Associació Capital de la Cultura Catalana. L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural d’Igualada” és promoure i divulgar el patrimoni d’Igualada d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques alhora que es potencia la participació ciutadana.

Una vegada elegits per votació ciutadana “7 tresors del patrimoni cultural d’Igualada” s’incorporaran a la “Llista representativa dels tresors culturals del món”, la característica principal de la qual és que els elements que en formen part han estat elegits per votació ciutadana.

Fins ara, en l’àmbit català han incorporat elements a la Llista: Catalunya, Barcelona, Badalona, Reus. El Vendrell i Tortosa. El total de campanyes d’incorporació d’elements a la Llista representativa de tresors culturals del món és de 46. A www.ccc.cat hi ha el darrer butlletí informatiu on podreu conèixer tots els elements incorporats fins ara a la llista.

El calendari d’elecció de “7 tresors del patrimoni cultural d’Igualada” és el següent:

20-10-2021
Presentació campanya i inici aportació propostes de candidatura
Qualsevol ciutadà que ho desitgi podrà presentar propostes de candidatura. Per a fer-ho haurà d’enviar un correu electrònica a info@ccc.cat indicant de manera raonada la presentació de l’element candidat a tresor d’Igualada. Si és  possible és recomanable aportar una fotografia de l’element presentat.

04-11-2021
Finalitza període de presentació de candidatures, període en el qual s’hauran anat fent públiques les candidatures que es posaran a votació.

07-11-2021
Es fa pública la relació final de candidats a tresor d’Igualada i s’inicia la votació
Tothom que ho vulgui podrà emetre el seu vot a través del Formulari de Votació, que estarà disponible a www.ccc.cat i on trobaran totes les indicacions per votar. Per aquelles persones que no tenen disponibilitat d’ordinador o tenen dificultats d’accés l’Ajuntament habilitarà espais per tal que tots els ciutadans que ho desitgin puguin participar.

16-11-2021
Finalitza període de votació

17-11-2021
Es fa públic el resultat de la votació. Els 7 elements més votats es converteixen el “7 tresors del patrimoni cultural d’Igualada” i s’incorporen a la “Llista representativa dels tresors culturals del món”.

En una data a determinar:
Acte de lliurament dels diplomes acreditatius als representants dels elements elegits.

tornar_radioIgualada