icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada incorporarà, aquest novembre, sis nous agents de la Policia Local, i augmentarà les càmeres de vigilància en diferents punts de la ciutat

La tinenta d’alcalde d’urbanisme i interior, Carlota Carner, ha explicat que fa uns mesos ja es van incorporar dos nous agents a la Policia Local, i ja estava previst que aquest novembre s’hi sumessin sis agents més. Carner també ha explicat que aquesta setmana han començat el contacte amb les diferents associacions de veïns de la ciutat per parlar dels actes d’incivisme i seguretat ciutadana. Aquesta trobada es mantindrà amb la presència, també, de representants del cos de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local d’Igualada.

Preguntada per si s’havia percebut a la ciutat un increment dels actes d’incivisme i delictius a la ciutat, Carner ha comentat que les dades que els faciliten els Mossos d’Esquadra no ho indiquen. Segons Carner els actes delictius a Igualada han caigut un 15% entre el període que va dels 2019 al 2021.

No obstant, des del govern municipal, al marge d’incrementar els nombre d’agents de la Policia Local, començaran a elaborar un estudi per determinar en quins indrets de la ciutat es poden instal·lar càmeres de seguretat. Actualment hi ha les que es van posar fa uns mesos a la zona esportiva de les Comes. L’estudi marcarà en quins indrets cal instal·lar les càmeres. Les entrades i sortides de la ciutat són dos dels punts que tenen més possibilitats de reforçar la seguretat amb càmeres. La zona del polígon de les Comes és una altra de les zones que són sensible d’ampliar el nombre de càmeres. Actualment, a tota la ciutat, n’hi ha unes 150 repartides entre els diferents edificis públics i municipals.

La discoteca d’on va sortir la menor que va patir una violació la nit de l’1 de novembre, expedientada

La mateixa tinenta d’alcalde, durant la compareixença setmanal, ha comentat que la investigació està en mans del cos de Mossos d’Esquadra. Carner, però, ha pogut detallar que s’ha expedientat a la discoteca on va estar la menor abans de ser violada per superar el seu aforament permès. Carlota Carner ha comentat que caldrà veure com acaba jurídicament aquest expedient, si amb una multa, o bé la suspensió cautelar de l’activitat.

tornar_radioIgualada