icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada participa en la conferència sobre l’atractiu i la vitalitat de ciutats petites i mitjanes

Unes 150 persones de 17 països diferents van participar dijous, 25 d’octubre, a la conferència Vitality of Smaller Cities in Europe, adreçada a representants electes i tècnics d’ens locals europeus. L’objectiu de la conferència era presentar eines pràctiques per tal de mantenir l’atractiu i la vitalitat de les ciutats petites i mitjanes d’Europa, en una iniciativa emmarcada en el programa europeu URBACT que ha estat organitzada per l’Ajuntament d’Igualada amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Patrícia Illa, i la vicepresidenta segona i diputada de Relacions Internacionals de la Diputació, Meritxell Budó, van ser les encarregades d’inaugurar la conferència, que va tenir lloc a l’Espai Bonnemaison de Barcelona i va exhaurir totes les entrades disponibles.

Durant tot el dia es van compartir bones pràctiques en àmbits com ara la dinamització del comerç local, la definició d’estratègies alimentàries locals i la implicació de la ciutadania en la planificació urbana. D’aquesta manera, la iniciativa va mostrar l’impacte i l’aprenentatge de tres xarxes del programa URBACT de la Unió Europea: la xarxa RetaiLink, liderada per l’Ajuntament d’Igualada, la xarxa AgriUrban, liderada per l’ajuntament del municipi andalús de Baena i la xarxa CityCentreDoctor, liderada per l’Ajuntament de San Donà di Piave (Itàlia).

Les ciutats que van exposar bones pràctiques van ser Igualada, Medina del Campo i Baena, a més de Liberec i Valmez (República Txeca), Herleen (Països Baixos),  Basingstoke (Regne Unit), Mouans-Sartoux (França) i Södertälje (Suècia). Al mateix temps, la jornada també es proposava contribuir a l’Agenda Urbana Europea, posant especial èmfasi en el paper que juguen les ciutats petites i mitjanes en la cohesió territorial i el desenvolupament sostenible i inclusiu.

En el marc de la conferència, l’entitat Villes de France va organitzar també la visita d’una delegació d’una vintena d’alcaldes francesos de ciutats mitjanes a Barcelona. El president de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada, Marc Castells, acompanyat de la regidora Patrícia Illa, els van rebre a la seu de la Diputació. Els responsables municipals van mostrar el seu interès pels projectes i l’acció política en l’equilibri territorial entre les diverses comarques i municipis, així com en els projectes per als Objectius de Desenvolupament Sostenible i la Nova Agenda Urbana establerts per Nacions Unides.

(*informació via URBACT Retailink)

tornar_radioIgualada