icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada passa el relleu de la Capitalitat de la Cultura Catalana a Lloret de Mar

A pocs dies per acabar l’any, i en un acte institucional que s’ha fet aquest dimarts al saló de sessions de l’Ajuntament d’Igualada, s’ha produït el relleu entre ciutats de la capitalitat de la cultura catalana. D’aquesta manera, Igualada 2022 passa el relleu a Lloret de Mar 2023. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, en representació de la ciutat sortint i Jaume Dulsat com alcalde de Lloret de Mar han escenificat el relleu de la capitalitat de la cultura catalana.

En el seu discurs, l’alcalde Castells ha explicat que ha estat un any complex, encara marcat per la pandèmia, però apunta que malgrat els entrebancs la ciutat d’Igualada ha estat a l’alçada. L’alcalde ha recordat que s’han fet un miler d’actes culturals en el marc de la capitalitat, i ha tingut paraules d’agraïment pel departament de cultura de l’Ajuntament, l’equip de coordinació de la capitalitat i de totes les entitats culturals d’Igualada.

Per la seva banda, el president de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha demanat a la ciutat d’Igualada que continuï fent servir el títol de “Capital de la Cultura Catalana” tot i passar-ne el relleu a Lloret de Mar. Per a Tudela, tots aquells municipis que han estat, son i seran Capital de la Cultura catalana deixen un llegat que els permet fer servir aquesta denominació de manera totalment merescuda.

Finalment, l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, admet que el llistó que ha deixat Tortosa el 2021 i Igualada el 2022 és molt alt. Al mateix temps ha tingut paraules d’agraïment a Xavier Tudela per haver anunciat, a la vegada, que la capitalitat de la cultura catalana del 2022 i del 2023 recauria en Igualada i Lloret de Mar. Un fet, segons Dulsat, que responia als dos projectes molt potents que havien presentat Igualada i Lloret.

tornar_radioIgualada