icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

#Igualada pel Clima guanya el premi Makeathon Anoia 2022

El grup integrat per Sílvia del Fresno, Salvador Esquerra i Blanca Roma ha presentat el projecte “Riu Anoia Detox”, que té per objectiu fer front als principals problemes que presenta el riu Anoia. Una llera amb una significativa presència de fangs anòxis, una alta concentració de residus sòlids i, molt especialment, de tovalloletes higièniques, i l’existència de construccions humanes que interrompen o dificulten el curs fluvial. El projecte de l’equip d’Igualada pel Clima proposa dur a terme una prova pilot sota el tram del Tanatori, habilitant una bassa amb un sistema de sifó submergit de recollida de residus sòlids, d’una banda, i la reintroducció a l’entorn de vegetació autòctona, que actuaria com a depuradora natural.

Els costos inicials d’aquest projecte haurien d’afrontar l’eliminació de llots contaminats, l’adequació de la bassa, i la substitució del pas actual per un pont, amb un cost energètic nul i un manteniment mínim. A canvi, els beneficis serien un augment de la biodiversitat, la millora de la qualitat de l’aigua, l’equilibri de l’ecosistema i la rehabilitació d’un espai natural per a la ciutadania.

El premi Makeathon Anoia 2022, organitzat per l’Espai Malla i de la Fundació i2Cat, es va lliurar el passat divendres 6 de maig, a l’Adoberia la Bella. En el torn d’agraïments, les components d’Igualada pel Clima van anunciar la reinversió  ls 400,00€ de es components d’ ualada pel Clima van anunciar que els 400,00€ de dels 400€ euros del premi en activitats de millora del riu Anoia. Més informació a: www.espaimalla.cat

tornar_radioIgualada