icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada posa a disposició dels emprenedors un Punt PAE

L’Ajuntament d’Igualada ha estat recentment acreditat com a Punt d’Atenció a l’Emprenedor, Punt PAE, fruit d’un conveni de col·laboració amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i la Diputació de Barcelona, convertint-se en l’únic PAE públic a la comarca de l’Anoia. El Punt PAE, ubicat a les instal·lacions del viver d’empreses Ig-nova Tecnoespai, amplia i complementa així els serveis municipals als nous emprenedors i empreses que volen iniciar una activitat. A més de prestar el servei d’informació i assessorament en la definició i posada en marxa de les iniciatives empresarials que ja es ve desenvolupant des de fa anys, a partir d’ara es podrà realitzar també la tramitació per a la constitució i inici de les activitats, agilitzant i abaratint els processos de posar en marxa una empresa.

Les formes jurídiques que es podran constituir a través del PAE són empresari individual (treballador autònom), Societat de Responsabilitat Limitada (SL) i Societat Limitada Nova Empresa (SLNE). Per altres formes jurídiques, com ara les Societats Civils Privades, Cooperatives ó Laborals, caldrà seguir els tràmits reglamentaris en cada cas. El PAE utilitzarà el sistema de tramitació telemàtica (STT) del Centre d’Informació i Xarxa de Creació d’Empreses (CIRCE) que permet l’intercanvi de la documentació necessària per a la creació d’empreses mitjançant el Document Únic Electrònic (DUE). La tramitació telemàtica agilitzarà el procés de constitució d’empreses ja que permet gestionar d’un sol cop fins a 22 tràmits de les administracions públiques implicades relatius a l’alta de l’activitat, com ara Hisenda i la Seguretat Social.

Aquest tipus de tramitació té com a principals avantatges evitar desplaçaments a les persones i sobretot un important estalvi de cost i de temps. En el cas dels autònoms, es podrà donar d’alta l’activitat la en un màxim de dues hores durant el mateix dia i gratuïtament. En el cas de les SL, els tràmits inicials de constitució de la societat es podran realitzar en tres hores i l’empresa podrà estar constituïda en el termini de quatre a deu dies, un cop es fa la signatura davant notari. Si es fa presencialment, aquest procés pot durar fins a quaranta dies. Pel que fa a les SL i SLNE, només caldrà abonar les despeses de notaria i d’inscripció definitiva al Registre Mercantil. Segons dades de la Diputació de Barcelona, les empreses de la demarcació de Barcelona constituïdes l’any 2015 a través dels Punts PAE dels Centres Locals de Serveis a les Empreses, els van suposar un estalvi conjunt de 282.330 euros.

Les persones interessades a donar d’alta la seva activitat de manera ràpida, gratuïta i amb un sol únic interlocutor, poden contactar amb el Punt PAE per concertar cita a través del telèfon 93 806 65 55, al correu oficinaempresa@aj-igualada.net o presencialment a l’Ig-nova Tecnoespai, a l’Avinguda Barcelona, 105.

tornar_radioIgualada