icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

#Igualada presenta la recreació del vestit de Sant Ignasi de fa 500 anys i la indumentària del pelegrí actual

Amb motiu del 500 aniversari del pas de Sant Ignasi per la ciutat, l’Ajuntament d’Igualada ha encarregat al Museu Tèxtil de Terrassa la recreació de la indumentària que el sant va adquirir a la ciutat per dur a terme el seu peregrinatge. L’acte “Igualada, 500 anys vestint viatgers” es va celebrar el passat divendres al vespre, a Cal Maco, l’edifici de la Plaça de la Creu que al setembre obrirà les portes com a alberg i centre d’interpretació ignasià. La presentació de la recreació del vestir de Sant Ignasi ha comptat amb la presència de la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Yvonne Griley, qui ha felicitat Igualada “per ser un enclavament en els actes de commemoració nacional de l’any ignasià”. Per la seva part l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat la importància que Igualada segueixi sent un referent de la moda i que siguin les marques de la ciutat les que vesteixin els “pelegrins del segle XXI”.

A més de presentar el vestit ignasià, durant l’acte s’ha realitzat també una visita d’obres a l’edifici de Cal Maco.  El regidor de dinamització econòmica de la ciutat, Jordi Marcè, ha explicat que l’obertura de l’equipament Cal Maco el proper mes de setembre “marcarà un abans i un després per al turisme de la ciutat”.

L’acte “Igualada, 500 anys vestint viatgers” ha estat presentat pel director teatral Pep Farrés i ha comptat amb l’actuació musical dels guitarristes David Murgadas i Marc Cros. També s’ha realitzat una desfilada amb peces realitzades per diferents marques anoienques de roba i complements.

 

tornar_radioIgualada