icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada rebrà 6,8 milions d’euros per actuar a cinc barris i rehabilitar 355 habitatges

La consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, ha presentat a la ciutat d’Igualada el Programa de barris per a la rehabilitació d’habitatges. Es tracta d’una línia de subvencions amb finançament dels fons europeus Next Generation per a la millora del parc residencial i la urbanització de barris.

Alhora, la subvenció contempla una partida pressupostària per la millora de l’entorn públic d’aquests barris.

La consellera Violant Cervera explica que aquests fons europeus “han de permetre una gran transformació en matèria d’habitatge per poder treballar per la rehabilitació d’habitatges en termes energètics, i alhora millorar la qualitat de vida que tenim”.

En el cas concret d’Igualada, es rebran 6,8 milions d’euros que serviran per poder actuar sobre cinc barris de la ciutat. Segons l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, “aquesta subvenció és la més gran que s’ha donat mai a la nostra ciutat”, i afegeix que “aquests diners van a parar a les persones i als barris que més ho necessiten”.

Els cinc barris on s’actuarà són els següents: Barri de La Masuca (60 habitatges), Set Camins i Avinguda Gaudí (63 habitatges),  Nucli antic (16 habitatges), Barri del Rec i Sant Antoni de Baix (96 habitatges) i Barri de Montserrat (120 habitatges).

Aquests s’han definit a partir de criteris de conservació exterior, d’antiguitat, situació socioeconòmica i volum dels blocs per fer viable la inversió.

La subvenció suposa en total una inversió d’11 milions d’euros, ja que cal sumar a la subvenció de la Generalitat, un cofinançament a través de l’Ajuntament i dels propietaris dels habitatges.

La consellera Violant Cervera afegeix que aquesta convocatòria, que se centra en l’estalvi energètic, és a escala de país. La inversió de 97 milions d’euros arriba a 38 municipis i 100 barris, suposant una millora a gairebé 8000 habitatges.

Tant des de l’Ajuntament d’Igualada com des de la Generalitat de Catalunya s’ha posat en valor la feina dels serveis tècnics que han treballat per fer possible aquesta millora en habitatge.

tornar_radioIgualada