icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada rebrà, aquest dilluns al vespre, la Flama del Canigó

El proper 23 de juny al vespre, Igualada acollirà un any més l’arribada de la Flama del Canigó, que serà novament portada en relleus fins la capital de l’Anoia per atletes i escolars igualadins, coincidint amb la revetlla de Sant Joan. La festa inclourà el tradicional recorregut pels carrers del centre de la ciutat, el repartiment del foc, una cercavila i el correfoc de Sant Joan. Un dels aspectes més destacats d’aquest any és que els relleus dels atletes duent la flama començarà des de la mateix cim del Canigó. Serà la primera vegada que es faci el recorregut íntegre per relleus, des del mateix cim i fins a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada. Per això, el organitzadors han hagut de crear una torxa especialm que no necessita recàrregues, per evitar que la flama s’apagui durant el descens. La flama arribarà el mateix vespre a la capital de l’Anoia.

Tothom qui la vulgui acompanyar en el seu recorregut urbà, s’haurà de concentrar amb el seu vehicle a l’Avinguda dels Països Catalans, cantonada c/ Carles Riba, a les 19h, i seguir les indicacions de l’organització de la Caravana de la Flama. La comitiva sortirà de l’Avinguda Balmes i passarà per c/ Joan Maragall, Passeig Verdaguer, c/ Cardenal Vives, c/ de la Soledat, Plaça del Rei, c/ Sant Jordi, Rambla General Vives, Rambla Sant Isidre, c/ Garcia Fossas, Plaça de la Creu, c/ de l’Argent i finalitzarà a la plaça de l’Ajuntament cap a les 20h, on els portadors seran rebuts per les autoritats locals. Sota l’organització de l’Associació de la Flama del Canigó d’Igualada i amb la participació també dels Moixiganguers i la Coral Xalest, es durà a terme el tradicional repartiment del foc i, posteriorment, l’habitual Cercavila de la Flama fins a la plaça de Cal Font.

 

A les 23h tindrà lloc el Correfoc de Sant Joan, entre la plaça Sant Miquel i la plaça de l’Ajuntament, amb un recorregut pels carrers del nucli antic. Aquesta activitat l’organitza l’Institut Municipal de Cultura (IMC), la coordina el Grup Mal Llamp d’Igualada i hi participaran, a banda del mateix Mal Llamp, els Diables d’Igualada i els Petits Diables d’Igualada.

tornar_radioIgualada