icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

#Igualada recupera el Festival Internacional d’Orgue amb cinc concerts a la Basílica de Santa Maria

Els concerts se celebraran tots els diumenges del 27 de febrer al 27 de març a les 6 de la tarda i seran gratuïts. L’any 2020 el festival es va haver d’aturar a la meitat a causa de la pandèmia i ara torna, coincidint amb la Capital Cultura Catalana 2022.

La 28 edició del Festival d’Orgue està dirigida per l’organista emèrit de les celebracions litúrgiques del Sant Pare a la Basílica de San Pere del Vaticà i de la Capella musical Pontifícia “Sixtina”, Joan Paradell i Solé, i comptarà amb artistes d’arreu d’Europa.

El primer concert, de l’últim diumenge de febrer, anirà a càrrec del duet Daniel Pandolfo (orgue), de França i Claude Rippas (trompeta), de Suïssa, que interpretaran composicions de Bryan, Haendel, Krebs, Albeniz, Bedard, d’Avola, Becker, Dubois, Vierne, De Falla i Bret.

El segon concertista serà l’organista Johannes Trümpler d’Alemanya, amb composicions de Bach, Widor, Cabanilles i Dubois. El diumenge 13 de març tindrà lloc l’actuació del duet Radosław Marzec (orgue) i Renata Marzec (violoncel), de Polònia, amb peces de Telemann, Bach, Couperin, Gernsheim, Sulzer i Kellermann. Mathias Kjellgren, organista de Suècia, durà a terme un concert el dia 20 de març amb composicions de Bach, Monselvatge, Vierno i Bonnet.

La cloenda del Festival serà el dia 27 de març amb el duet compost per la italiana Stefania Metadelli a l’orgue i l’igualadí David Riba, que l’acompanyarà amb la flauta travessera.

La imatge del programa d’enguany ha estat dissenyada per l’igualadí Roger Costa, qui ha jugat amb l’instrument de l’orgue i elements simbòlics de la Basílica de Santa Maria.

Podeu trobar tota la informació dels concerts a la pàgina web www.igualadaccc2022.cat

tornar_radioIgualada