icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada renovarà l’ofrena del Ciri Votiu a Montserrat el proper 25 de maig

Aquest costum, que es va recuperar a la dècada dels anys noranta, recorda que l’any 1.515 i amb la voluntat d’evitar l’arribada d’una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els consellers de la vila d’Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu duent-li un ciri.

L’Ajuntament d’Igualada organitza una sortida gratuïta amb autocar el dissabte 25 de maig per tots aquells igualadins i igualadines que vulguin participar d’aquest acte. La sortida serà des de l’Estació d’autobusos, el mateix dissabte dia 25 de maig, a les 9h i la tornada a Igualada serà a les 2.

Les persones interessades poden inscriure’s fins al dia 20 de maig al telèfon 93 803 19 50 o bé de forma presencial a les oficines d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament d’Igualada.

Com cada any a l’ofrena del Ciri Votiu s’hi sumaran aquelles entitats de la ciutat que aquest 2024 commemoren un aniversari destacat com per exemple el Club Natació Igualada que celebra 90 anys, la penya Blanc i Blava que en celebra 70 o l’agrupació Sardanista d’Igualada que en celebra 50 entre moltes d’altres.

La portada del Ciri Votiu s’emmarca en una època, el segle XVI, marcat per l’amenaça de la pesta sobre la ciutat. L’any 1501 ja es van organitzar processons extraordinàries a la Verge de la Pietat i a Sant Sebastià. També en aquella època de la Igualada medieval es van tancar la majoria dels portals de la ciutat emmurallada per impedir l’entrada de persones sospitoses de tenir pesta.

tornar_radioIgualada