icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada se suma a la celebració del Dia Internacional de La Pau

Cada any, el 21 de setembre es commemora a tot el món el Dia Internacional de la Pau, una data que ens serveix per reflexionar sobre pau i no violència. Igualada s’ha sumat a la celebració d’aquest dia amb una campanya de conscienciació principalment a les escoles i instituts de la ciutat.

Totes les escoles que ho han volgut han pogut pintar a la seva entrada el lema “La pau al món comença aquí” amb pintura efímera. L’acte central s’ha realitzat aquest dimarts 21 de setembre a la Plaça de Cal Font on el regidor de Cooperació, Fermí Capdevila, acompanyat d’altres membres del consistori ha plasmat el lema de la campanya al costat de l’estàtua nosALTRES de l’artista igualadina Teresa Riba.

Durant l’acte s’ha llegit també el manifest d’aquest any que ha posat l’accent en buscar la pau més enllà de l’absència de guerra o de la violència directa. La manca de desenvolupament humà i d’accés a l’educació o a la salut, les desigualtats econòmiques i el no respecte als drets humans són les principals amenaces per a la pau. Aquesta iniciativa s’ha dut a terme als municipis de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau que han volgut reflexionar sobre pau i no violència i construir-la col·lectivament.

tornar_radioIgualada