icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada seguirà una setmana més amb toc de queda

El Govern de la Generalitat ha decidit prorrogar les mesures de contenció de la Covid-19 que s’apliquen actualment. La nova resolució modifica els criteris de restricció a la mobilitat nocturna. La incidència acumulada en els darrers set dies haurà de ser superior a 125 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta darrera setmana, Igualada ha comptabilitzat 126 casos, un més del que marca el tall.

Fins ara, el nombre d’infectats per cada 100.000 habitants havia de ser de 250. Tot i així, el PROCICAT ha decidit aquest canvi per la millora de les dades epidemiològiques, tot i que incideix en la importància de seguir amb les mesures de contenció per evitar la propagació del virus.

Cal recordar que el confinament nocturn s’aplica de la 1 a les 6 de la matinada. Les trobades socials preveuen un màxim de 10 persones, excepte convivents. No es pot menjar ni beure en grup en espais públics habilitats. Els esdeveniments esportius i culturals a l’aire lliure estan limitats a un aforament del 70 % i un màxim de 3.000 persones. La restauració només pot habilitar taules de 6 persones a l’interior i de 10 a l’exterior. L’horari màxim d’obertura és fins les 0.30 h i la mascareta és obligatòria mentre no es consumeix. La cultura també té limitats els esdeveniments amb públic assegut, sense ball, amb mascareta i l’horari màxim és les 0.30 h.

En total es proposa una llista de 148 municipis, que podeu consultar aquí. A banda d’Igualada, a la comarca de l’Anoia també es troben en toc de queda Piera i Masquefa. Aquestes mesures es prorrogaran un cop les hagi aprovat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i tindran una vigència de set dies.

tornar_radioIgualada