icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada, seu aquest diumenge del Campionat de Catalunya d’Handbol i el de Barcelona de Natació per a esportistes amb discapacitat intel·lectual

L’ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) ha escollit Igualada com una de les seus del XIII Campionat de Catalunya d’handbol.

La competició tindrà lloc al pavelló nou i serà retransmesa per la plataforma ESPORT+, una iniciativa de la Federació de la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya). Aquesta transmissió és possible de manera autònoma gràcies a les càmeres d’intel·ligència artificial ubicades a diversos emplaçaments de Catalunya. Igualada va ser una de les ciutats pioneres a disposar d’aquesta revolucionària tecnologia que apropa l’esport a tothom i el socialitza.

Per la seva part, la piscina de Les Comes també tindrà lloc el XIX Campionat de Barcelona de Natació, on s’hi aplegaran esportistes amb discapacitat intel·lectual d’arreu de la demarcació de Barcelona amb esportistes de clubs de Terrassa, Cerdanyola, Barcelona, Pineda de Mar, Sabadell i Sitges. La tinenta d’alcalde d’Igualada, Patrícia Illa, explica que “l’esport és l’eina de cohesió social més important que hi ha”, i per això, han volgut agrair l’ACELL que “hagi pensat en Igualada per promoure per a les persones amb discapacitat intel·lectual. L’esport de tots i per a tots els col·lectius.”

Per la seva part, la Presidenta Territorial d’ACELL Barcelona, Mercè Cuberta, ha posat de manifest la importància de la pràctica esportiva per a tothom i també per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Cuberta ha animat sobretot a les noies a sumar-se en aquest projecte i “gaudir dels beneficis de la pràctica esportiva”. En aquests campionats, ha explicat Cuberta, es premia la participació i l’esforç per això “tenim fins a vuit espais als nostres pòdiums per reconèixer la tasca de totes i tots els esportistes”.

Aquí podeu escoltar la roda de premsa que s’ha fet a l’ajuntament d’Igualada en el decurs de la compareixença setmanal del govern de la ciutat

tornar_radioIgualada