icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

#Igualada signa el conveni amb l’ATL per assegurar-se la recepció d’aigua de la Llosa del Cavall i alleugerir l’extracció de l’aqüífer Carme-Capellades

El ple municipal s’ha adherit al conveni amb l’ATL (Abastament d’Aigua del Ter-Llobregat) per abastir la ciutat amb aigua provinent de la Llosa del Cavall. La connexió de 71 quilòmetres entre el punt d’extracció de l’aigua i fins a Igualada permetrà a més municipis de l’Anoia, Solsonès i Bages, sumar-se a aquest conveni. L’abastament d’aigua provinent de la Llosa del Cavall  suposarà ¼ del consum que es fa a la ciutat, però que permetrà estalviar 1 milió de m3 a l’any que es treuen de l’aqüífer Carme-Capellades. Això suposarà una millora per l’aqüífer, i a la vegada els ciutadans rebran aigua en boca amb un menor percentatge de duresa i que afecta directament a les canonades i electrodomèstics de les llars igualadines. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha volgut destacar que aquest pas serà històric per la ciutat, i apunta que aquesta millora no la pagaran els contribuents. Castells explica que l’empresa que subministra el servei, Aigua de Rigat, assumirà part de la despesa sense incrementar el rebut de l’aigua. L’alcalde d’Igualada també reclamarà a la resta de municipis de la Conca d’Òdena que es sumin a aquest conveni, i aconseguir alleugerir, encara més, l’extracció que es fa a l’aqüífer.

ERC ho veu amb bons ulls, com també Igualada Som-hi. En aquest punt del ple, el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, va voler agrair la inversió de 60 milions d’euros que ha fet inicialment el Ministerio de la Transición Ecológica per dur a terme aquesta connexió. En aquest punt, el portaveu d’ERC, Enric Conill, va replicar Cuadras dient que aquesta inversió l’ha pogut fer el Ministerio perquè hi ha ciutadans que paguen impostos, i que en cap cas cal agrair res al govern d’Espanya vist l’important dèficit d’infraestructures que hi ha a Catalunya.

Des de Poble Actiu també valoren positivament l’adhesió al conveni amb l’ATL, però demanen no netejar la cara d’Aigua de Rigat quan es diu que no incrementaran el que paguen els usuaris malgrat assumir una part dels costos.

Des de Ciutadans, Carmen Manchón, afirma que és una bona notícia que han de compartir entre tots.

tornar_radioIgualada