icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada Som-hi agafa el guant de l’alcalde, i accepta negociar el pressupost

El portaveu de l’agrupació d’esquerres, Jordi Cuadras, s’ha mostrat sorprès pel canvi d’actitud de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells. Cuadras veu amb bons ulls que l’alcalde s’avingui, ara, a parlar d’una nova llar d’infants municipal, quan abans de l’estiu no la considerava necessària. El portaveu de Som-hi diu que si Castells condiciona aquest projecte al suport al pressupost municipal, estan disposats a negociar, sempre i quan s’incloguin altres demandes d’Igualada Som-hi.

Com a prioritats, a part d’iniciar els tràmits per dotar la ciutat d’una nova llar d’infants, Cuadras considera que cal reactivar PIMHA (Promotora Igualadina Municipal d’Habitatge) per aconseguir més habitatge social per la ciutat. El portaveu de l’agrupació d’esquerres a parlat d’una desena d’habitatges, o d’una promoció amb pisos d’aquestes característiques.

Al mateix temps, Igualada Som-hi també proposa mesures per la lluita contra el canvi climàtic, i demanen instal·lar plaques solars a tots els equipaments municipals. Una altra de les mesures fa referència dotar una partida per dignificar els barris

Cuadras “no proposarem incloure al pressupost una partida per iniciar el POUM perquè el govern municipal no se’l creu”

Durant la roda de premsa es va preguntar al portaveu de Som-hi perquè no reclamava una partida per iniciar el POUM, tal i com duien en el programa electoral de les passades eleccions. En aquest punt Cuadras va dir que “no ho hem fet perquè el govern municipal no ho portava en el seu programa electoral”. Al mateix temps, Cuadras va justificar que, en el fons,  “reclamar habitatge social, i augmentar el parc d’habitatge social a Igualada, també és una manera d’incidir en el POUM”. Cuadras apunta que “no tindria sentit aconseguir una partida econòmica per iniciar el POUM, perquè si finalment el govern no el vol començar… què passarà amb aquesta partida?”

El portaveu d’Igualada Som-hi considera que el posicionament de la seva formació envers el pressupost pot ser d’abstenció o a favor depenent del grau d’acceptació de les propostes presentades. I si les negociacions no arriben a bon port, el vot també pot ser contrari.

tornar_radioIgualada