icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada Som-hi anuncia que el programa Lecxit que va impulsar per millorar l’educació ha ajudat 30 alumnes aquest curs

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Igualada Oberta) ha anunciat que 30 alumnes s’han beneficiat aquest curs del programa Lecxit a les escoles de la ciutat. El govern de Junts havia eliminat aquest programa i Igualada Som-hi va posar la seva recuperació com una de les condicions dins l’acord de Pressupost de l’Ajuntament. El programa consisteix en millorar l’èxit educatiu dels nenes i nenes a través d’augmentar la comprensió lectora i s’ha fet a les escoles Dolors Martí, Gabriel Castellà i la Divina Pastora i ha comptat amb la col·laboració de diferents voluntaris i voluntàries que han fet l’acompanyament dels infants en la lectura.

La regidora d’Igualada Som-hi Montse Montaña fa una valoració molt positiva de la recuperació del Lecxit i explica que “lamentem que el govern de Junts prescindís d’aquest programa i per això el vam posar com una de les condicions durant la negociació del Pressupost de l’Ajuntament tot insistint fins aconseguir recuperar-lo. Celebrem que una vegada arribats a final de curs, s’hagin pogut atendre i ajudar 30 alumnes tot garantint aquest suport als nenes i nenes que el necessiten”.

Montaña explica que “el Lecxit és un programa que serveix per assolir un gran repte com és el de garantir que tot l’alumnat finalitzi l’etapa de primària amb un nivell de competència lectora que li asseguri el seu desenvolupament educatiu i social. El programa treballa de manera lúdica i amena el gust per la lectura per a fer dels nens i nenes lectors orgullosos, segurs i preparats per a l’aprenentatge”.

Igualada Som-hi (PSC – Igualada Oberta) recorda que està comprovat que els infants que tenen dificultats per comprendre el que llegeixen tenen més risc de patir fracàs escolar i d’abandonar els estudis de manera prematura. Per evitar aquesta situació el programa s’adreça als infants de final de primària amb un acompanyament individualitzat en la promoció de l’hàbit de lectura i la seva comprensió. Es fa a través de persones voluntàries que es troben amb els infants en horari extraescolar per llegir, ja sigui a la mateixa escola, a la Biblioteca o en  qualsevol equipament municipal.

El cap de l’oposició de l’Ajuntament, Jordi Cuadras, remarca que la recuperació del programa Lecxit “és un exemple de la política útil que el PSC i el grup ciutadà Igualada Oberta fem a l’Ajuntament tot fent oposició però també proposant, lluitant i fent possible projectes que fan millorar la nostra ciutat. Va ser un dels projectes que vam aconseguir impulsar amb l’acord de Pressupost tot aprofitant la minoria de Junts. Per nosaltres va ser un punt clau de la negociació perquè volia dir aconseguir ajudar els alumnes amb més dificultats i vetllarem perquè tingui continuïtat el curs vinent”.

tornar_radioIgualada