icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada Som-hi demana crear una comissió de l’aigua que inclogui els moviments socials

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) presentarà una esmena, al Ple d’aquest dimarts a l’Ajuntament, perquè es creï una comissió sobre la regulació i gestió del servei d’aigua que inclogui els moviments socials amb entitats com Aigua és Vida, CCOO i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. D’aquesta manera, Igualada Som-hi vol fer possible la participació d’entitats en els treballs que a partir d’ara s’hagin de fer per a regularitzar i acabar decidint la gestió del servei de l’aigua a la ciutat.

La comissió proposada se sumaria a la comissió d’estudi que per llei és obligat crear i que, jurídicament i seguint la mateixa llei, permet la participació dels regidors, tècnics i representants dels usuaris que serien les associacions de veïns. Igualada Som-hi va demanar aplaçar el punt del ple del mes d’octubre que preveïa crear aquesta comissió per esperar a l’informe jurídic sobre si Aigua és Vida, CCOO i la PAH podien formar-ne part. Després de setmanes de reunions amb tènics i les mateixes entitats, i davant l’informe jurídic desfavorable, demana que es creï una comissió específica de participació d’entitats i moviments socials, on també hi siguin els serveis jurídics i els regidors i que tingui pràcticament les mateixes funcions.

La formació d’esquerres i progressista recorda que “la posició que hem estat lluitant des de l’inici és que aquestes entitats puguin ser a la comissió d’estudi i per això vam demanar aplaçar el punt del Ple per a poder-ho treballar detingudament. Davant un informe desfavorable proposem aquesta alternativa per a garantir la seva participació en tot el procés amb una comissió que tindrà les funcions d’estudi i anàlisi com la primera comissió. Creiem que és just perquè aquestes entitats porten temps treballant l’assumpte i lluitant-lo a peu de carrer. Ho demanem perquè han estat clau en posar sobre de la taula la qüestió i conscienciar sobre la necessitat de regularitzar el servei i la gestió pública”.

Igualada Som-hi creu indispensable iniciar la regularització del servei de l’aigua a la ciutat i resoldre la manca de contracte de concessió que hi ha en aquests moments. També defensa la municipalització del servei de l’aigua i demana que la resta de partits es pronunciïn sobre com voldrien que fos el servei. D’altra banda, recorda que la decisió final serà del Ple i que les comissions proposades s’encarregaran d’estudiar les diferents possibilitats de prestació del servei sense tenir caràcter vinculant. La decisió final la prendrà el Ple mitjançant una votació quan les comissions hagin acabat el seus treballs.

tornar_radioIgualada