icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada Som-hi es congratula que la ciutadania ja es pugui acollir la bonificació de l’IBI per instal•lar plaques fotovoltaiques, en una mesura impulsada per la formació

Amb l’entrada del nou any 2022, el grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha anunciat que ja ha entrat en vigor la bonificació de l’IBI per aquells particulars i comunitats de veïns que instal·lin plaques fotovoltaiques a casa seva. Aquesta és una mesura que la formació progressista va aconseguir incloure a les ordenances fiscals d’aquest nou any: l’Ajuntament bonifica el 50% de l’IBI durant 5 anys.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “la bonificació per instal·lar plaques fotovoltaiques que hem aconseguit és una exemple de la política útil que PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta fem des de l’Ajuntament tot aprofitant, des de l’oposició, la minoria del govern de Junts amb la introducció de polítiques que formen part del nostre model de ciutat”.

Per Cuadras, “la lluita contra l’emergència climàtica és un repte que ens interpel·la i cal que a nivell municipal fem totes les accions que estan al nostre abast per promoure la transició verda. Amb la bonificació de l’IBI que hem proposat i que ja es troba en vigor, estem donant un important incentiu perquè aquells particulars i comunitats de veïns que vulguin fer el pas a l’autoconsum i a la generació d’energia verda, puguin fer-ho. Volem una Igualada verda i aquesta mesura ens hi apropa”.

Jordi Cuadras recorda, també, que l’acció pot generar més ocupació per les empreses instal·ladores de plaques fotovoltaiques i remarca que “esperem que se’n puguin beneficiar moltes persones i que al consum d’energia verda a cases i comunitats de veïns augmenti de manera considerable a la nostra ciutat gràcies a la bonificació de l’IBI”.

La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta ja va aconseguir al Pressupost del 2020 que els equipaments municipals d’Igualada instal·lessin plaques fotovoltaiques però recorden que, per atenir una ciutat molt més verda i compromesa en la lluita contra l’emergència climàtica, cal que les vivendes i comunitats de veïns també puguin fer aquest pas i estan convençuts que la bonificació del 50% de l’IBI durant 5 anys que han impulsat és una mesura que ho incentivarà.

tornar_radioIgualada