icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada Som-hi proposa més carrers de vianants per garantir les distàncies

El grup municipal d’Igualada Som-hi planteja que la ciutat guanyi més carrers de vianants. La formació d’esquerres i progressista demana replantejar l’espai públic i adaptar-lo a les noves mesures de distància de protecció per evitar contagis del Covid-19.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “el desconfinament és una gran oportunitat per a repensar la ciutat i els usos dels carrers per fer que Igualada sigui una ciutat segura i sense riscos de contagi”. A més, pretenen que “la nova normalitat no signifiqui tornar a una ciutat amb prioritat pels cotxes.

D’una banda, la formació proposa marcar quines són les artèries principals de connexió nord-sud i est-oest d’Igualada on es pot concentrar el major pas de vehicles. I d’altra banda, identificar els carrers secundaris i d’un sol sentit que tenen voreres estretes per convertir-los en carrers amb una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora. També estudiaran si cal absorbir alguna fila d’aparcaments per permetre que vianants i bicicletes hi puguin passar amb tranquil·litat tot fent ús de la calçada. La proposta arriba després de comprovar que la majoria de voreres dels carrers d’un sol sentit no garanteixen la distància de seguretat i serà impossible que la ciutadania hi passegi amb condicions. Barcelona, París o Milà estan plantejant propostes en aquesta mateixa línia.

Una altra de les actuacions que proposa Igualada Som-hi dins aquesta nova mobilitat, és la reconversió de la Rambla en un espai de vianants on hi hagi una correcta distribució de l’espai de passeig i el de les terrasses de bars i restaurants.

ENTREVISTA a Jordi Cuadras

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada