icon_radio

RÀDIO Els imperdibles

BLOG

Igualada tanca una setmana d’activitats festívoles molt participades.

 

El Piromusical celebrat la nit d’aquest dilluns al Parc Central de la ciutat, va servir de tancament a tot un seguit de jornades de festa amb activitat diversa i per a tots els públics, en què unes 150 propostes coordinades pel Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament en col.laboració amb nombroses entitats locals, han fet gaudir de valent igualadins i forans.

Els actes més tradicionals de la Festa Major com ara el pregó que enguany es va convertir en “Pregroc”, va aplegar un bon nombre d’assistents a la plaça de l’Ajuntament. Un “Pregroc” que va comptar amb la participació en l’acte del conseller de Cultura de la Generalitat, cessat pel 155 i que es troba exiliat a Brussel·les, Lluís Puig. A través d’un vídeo enregistrat que s’ha projectat en una pantalla situada a la façana de l’Ajuntament, Puig ha tingut paraules d’encoratjament per tot aquells que pateixen per la situació actual del país. El pregó d’enguany ha inclòs també un vídeo que ha repassats molts dels personatges i entitats que fan possible la Festa Major d’Igualada.

Tradició, cercaviles, acte institucional amb Feliu Formosa i  Joan Sellent; l’estrena dels Petits Gegants de la ciutat, les noves saques del Ball de Sant Miquel i els Diables i també la nova casaca del Llucifer ; el nou vestuari de La Salero i la Salereta, o el Ball de Gitanes d’Igualada, han estat protagonistes d’una festa que a més, ha comptat amb actuacions musicals destacades de la cantant Marina Rossell que va aplegar més de 1.500 persones a la plaça de Cal Font divendres, o el concert del grup Txarango que va congregar més de 13.000 assistents a l’escenari del Parc Central.

La festa major d’Igualada va oferir també diverses propostes culturals com ara l’estrena de Xiques al Teatre de l’Aurora, una interessant i celebrada proposta de microteatre.

Els més joves es van poder passejar pel “Territori de la Coll@nada i participar en un bon nombre d’activitats proposades per aquesta associació juvenil.

En l’àmbit musical enguany dues iniciatives com són el RRRREC Festival o l’Igualada Rock City també s’han sumat a la Festa Major d’Igualada.

tornar_radioIgualada