icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Ja es saben els guanyadors del concurs per a joves L’Europa que volem ser

Carla Benet, Carla Bisbal, Marcel Díaz, Cèlia Martín, Marina Miguel, Jordi Pelfort, Martí Rossell i Montserrat Rosell són els participants igualadins que han resultat premiats al concurs per a joves L’Europa que volem ser. És una de les activitats del projecte Europe in the Future – Multifaceted and United en què participa l’Ajuntament de la ciutat i que ha comptat finalment amb la participació de més d’un centenar de nois i noies de Catalunya, Itàlia, Portugal i Bulgària.

El concurs, organitzat juntament amb els consistoris d’Aksakovo (Bulgària), Setúbal (Portugal) i Nughedu Santa Vittoria (Itàlia), va comptar amb 115 participants dels diferents municipis, que van presentar un total de 119 obres, expressant com s’imaginen l’Europa del futur, classificades en diferents disciplines artístiques i creatives.

Una representació d’Igualada, encapçalada pel regidor de Promoció Cultural i Comerç, Pere Camps, va participar a principis d’aquest mes abril a la conferència internacional Europe, we want to be, al municipi d’Aksakovo. En el decurs d’aquesta trobada, un jurat format per membres de les quatre ciutats va seleccionar els guanyadors del concurs. També es van presentar els resultats de l’enquesta Com t’imagines el futur de la UE?, consensuant futures vies de cooperació entre les ciutats integrants del projecte.

Cinc primers premis per als igualadins · Un cop feta la valoració del jurat, 8 dels 44 participants aportats per Igualada han resultat premiats en diferents categories. Els premis són viatges a Itàlia, Portugal i Bulgària, tauletes tàctils i lots de productes de les diferents ciutats.

Els anoiencs destaquen especialment en poesia, on s’han endut tres primers premis: Carla Bisbal a la categoria de 7 a 13 anys; Martí Pelfort al grup de 14 a 20 anys, i la vilanovina Carla Benet de 21 a 29 anys. A més, Jordi Moreno ha guanyat un primer premi en la categoria de vídeo i un tercer premi en poesia de 14 a 20 anys. Marina Miguel també ha estat reconeguda amb el primer premi en la categoria de prosa de 21 a 29 anys.

A la categoria de fotografia, Marcel Díaz i Cèlia Martín han obtingut el tercer premi en les categories de 14 a 20 i de 21 a 29 anys. Montse Rossell ha quedat tercera a la categoria d’assaig de 21 a 29 anys.

La informació completa sobre els guanyadors i els premis del concurs es pot trobar AQUÍ. Per a més informació, els guardonats poden contactar amb el departament municipal d’Internacionalització, al telèfon 93 803 19 50, extensió 305.

Igualada acollirà la darrera reunió del projecte Europe in the Future · El projecte Europe in the future – Multifaceted and United està cofinançat pel Fons Social de la Unió Europea i, a banda d’Aksakovo, hi participen Igualada, Setúbal, Nughedu Santa Vittoria i BioNet, una organització de Bulgària. L’objectiu del projecte és fomentar la participació de la ciutadania i millorar les condicions per a l’evolució democràtica a la Unió Europea.

Des de l’inici del projecte s’han fet quatre trobades, en què s’han compartit bones pràctiques en l’àmbit dels serveis socials, la joventut o la cultura. La darrera trobada tindrà lloc a Igualada del 17 al 19 de maig, i servirà per a tancar el projecte. Aquesta reunió comptarà amb representants de les quatre ciutats, i entre d’altres activitats s’hi farà l’entrega de premis de l’esmentat concurs.

Tota la informació sobre el projecte es pot trobar també al web www.europeinfuture.eu.

tornar_radioIgualada