icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Jorba Reflexiona denuncia públicament la situació actual sobre el polígon de Jorba i qüestiona el sistema democràtic

La plataforma ciutadana acusa l’Ajuntament de Jorba i la Generalitat de Catalunya de menystenir el resultat de la consulta popular celebrada el passat mes d’octubre sobre el polígon de Jorba, on gairebé un 85% dels votants van mostrar-se en contra. El 20 de desembre, representants de Per la Conca, Jorba Reflexiona, Salvem Can Titó i l’Associació de Veïns de l’Espelt es van reunir amb el secretari de Territori a la Catalunya Central, Isidre Gavín, i el subdirector general d’Actuacions Urbanístiques, Josep Armengol.

Joan Mateu, membre de la plataforma Jorba Reflexiona, explica que la reunió feina cinc mesos que estava sol·licitada i l’objectiu d’aquesta era “reclamar als responsables del pla que tinguessin en compte l’oposició que està generant, advertir-los de la consulta popular que es va celebrar a Jorba i que esperessin a tenir els resultats”. Al desembre, quan s’ha celebrat la reunió, la plataforma ciutadana expressa que “com que no hi havia hagut cap reacció pública per part de la Generalitat, volíem que ens donguéssin explicacions”.

Segons Jorba Reflexiona, la reunió va servir per clarificar la posició del Departament de Territori i els alcaldes i alcaldesses de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i explica també que durant la reunió, el secretari de Territori a la Catalunya Central, Isidre Gavín, va reconèixer que el polígon de Jorba continua en el pla que s’està redactant.

Després d’aquesta reunió, la plataforma expressa que la seva confiança perquè la Generalitat sigui capaç de planificar el territori de la Conca d’Òdena segons les necessitats per afrontar el futur és nul·la. I en aquest sentit, les entitats contràries al PDUAECO s’estan preparant per continuar la lluita en tots els àmbits on calgui per aconseguir que es retiri el pla i es faci una nova planificació més adequada.

tornar_radioIgualada