icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Jornada formativa de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat d’Igualada

La Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat d’Igualada (XESI) va organitzar una Jornada formativa el passat dissabte 22 d’abril, on les mestres i professores van poder compartir experiències, reflexionar i aprendre sobre els models de consum, la sobirania alimentària i la sostenibilitat.

La Jornada, que es realitza cada dos anys, va comptar amb els coordinadors de la XESI i les mestres i professores representants de les escoles: Llar d’Infants La Lluna, Escola Monalco, Escola Dolors Martí i Badia, Ramon Castelltort, Institut Badia i Margarit, Acadèmia Igualada, Maristes Igualada, Escola Mowgli, Escola Ateneu Igualadí, Escola Emili Vallès i Escolàpies Igualada.

Durant la trobada es va discutir sobre els conceptes de la sobirania alimentària i la sostenibilitat aplicada als nostres hàbits de consum i d’alimentació, recordant la importància de consumir aliments de proximitats i sostenibles. En la visita als horts es van descobrir algunes plantes oblidades comestibles i varietats que ja no es cultivaven i que el col·lectiu Eixarcolant ha recuperat. Posteriorment, camí del castell es van discutir temes de gestió agroforestal i de gestió del territori i del paisatge des del punt de vista de la biodiversitat i la sostenibilitat.

La Jornada va finalitzar amb un tast dels productes del forn de Jorba acompanyats de diferents espècies comestibles de plantes oblidades dels mateixos horts del col·lectiu. La trobada va esdevenir un espai de formació i de reflexió sobre l’actual model de producció, distribució, i consum d’aliments, i de desenvolupament socioeconòmic, aportant coneixement i eines a les mestres i professores assistents per treballar aquests temes amb els seus alumnes.

La XESI està liderada per l’Ajuntament d’Igualada i forma part de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya, l’objectiu de la qual és impulsar programes Jornada formativa de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat d’Igualada d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius, tot promovent la participació i implicació de tota la comunitat educativa. Actualment, formen part de la XESI 17 escoles d’Igualada i pròximament s’hi sumaran dos centres més que actualment estan formant-se per a formar-ne part; l’INS Pere Vives Vich i l’INS Milà i Fontanals.

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha destacat el paper tan important que es realitza des de les escoles de la XESI i ha dit “Que els centres educatius tinguin integrada la sostenibilitat en el seu projecte educatiu és fonamental pel futur del planeta”.

tornar_radioIgualada