icon_radio

RÀDIO

BLOG

Josep Sampere guanya ‘L’Uuh’ el concurs de microrelats de por de la Biblioteca d’Igualada

VLLG? / ACTUALITAT

«Uuh!», el concurs de microrelats de por de la Biblioteca Central d’Igualada, ha arribat enguany als cinc anys de trajectòria i el guanyador ha estat l’escriptor igualadí Josep Sampere amb el relat «Mal trago». El jurat, que va emetre el seu veredicte el dijous 29 d’octubre, n’ha destacat «l’originalitat en l’enfocament, el sentiment d’inquietud i angoixa i el domini del llenguatge».

Georgina Guixà (Custom)El segon premi ha estat per a la història «Nina», de Georgina Guixà, d’Igualada, «pel llenguatge dolç i poètic en contrast amb la duresa de la història». El jurat d’enguany ha estat format per la bibliotecària M. Teresa Miret; la guanyadora del concurs l’any passat, M. Assumpció Piquer; i l’escriptor i autor de diversos estudis sobre el gènere, Joan Pinyol. El jurat també ha volgut fer una menció especial al microrelat  «Massa tard», de Sílvia Orriols de Ripoll.

El guanyador del certamen s’endú un val per a un sopar per a dues persones al restaurant El Didal d’Igualada, al carrer Galícia, que un any més ha col·laborat amb el concurs, i un lot de llibres. El segon premi també consisteix en un lot de novel·les. Aquest 2015 s’han presentat al concurs una seixantena de microrelats, i gairebé la meitat escrits per anoiencs. Un any més, i coincidint amb la diada de Tots Sants, la Biblioteca ha volgut esperonar els ciutadans a escriure relats de por i a fer-ho en un gènere bastant desconegut com és el del microrelat.

Els quatre relats premiats enguany es poden llegir al web de la Biblioteca (www.bibliotecaigualada.cat). Paral·lelament, i coincidint amb el cinquè aniversari del concurs, la Biblioteca regalarà als seus lectors punts de llibre amb els microrelats guanyadors de cada any.

Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada

Article/post 1273 – Vols llegir? – volsllegir.cat

tornar_radioIgualada