icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Junts per Catalunya i PSC asseguren que governaran junts el Consell Comarcal de l’Anoia perquè els uneix la vocació de servei a la ciutadania

Divendres al migdia, en el marc d’un ple molt tens i marcat per les protestes d’un grup de manifestants de l’ANC, Xavier Boquete, de Junts per Catalunya, va ser reelegit president del Consell Comarcal de l’Anoia amb el suport del PSC. Boquete va rebre 17 vots dels 33 consellers que formaran l’ens anoienc (10 vots dels membres del seu grup i 7 vots dels 8 representants del PSC-Candidatura de Progrés, quedant un vot en blanc). La resta de formacions –ERC, Amunt, Ciutadans i Ara Montbui– van votar els seus propis candidats.

Des de Junts per Catalunya, Jordi Barón, assegurava que, més enllà de les diferències ideològiques, amb els PSC els uneix el model de comarca que volen pel futur i la vocació de servei a la ciutadania. Per la seva part, el portaveu del PSC-Candidatura de Progrés, Jordi Cuadras, justificava també el pacte manifestant que la seva formació té vocació de govern i, malgrat les discrepàncies, cal buscar acords per millorar la vida de la gent. En el seu torn, el portaveu d’ERC, David Alquezar retreia a Junts per Catalunya que, com ells mateixos havien assegurat, no existien motius per trencar el pacte entre les dues formacions. Segons Alquezar, amb les seves votacions, els ciutadans de l’Anoia demanaven un compromís cap a la república catalana i unes institucions que treballessin per la independència de Catalunya. Per últim, Xavier Boquete, un cop escollit de nou com a president del Consell Comarcal de l’Anoia, explicava que un dels principals reptes que haurà d’abordar la comarca en aquest nou mandat serà el fet de pertànyer a dues vegueries diferents: la central i la del Penedès.

Junts per Catalunya ostentarà la presidència del Consell Comarcal de l’Anoia durant els 4 anys de mandat. Xavier Boquete serà president durant els 3 primers i Santi Broch, el darrer.

 I tot plegat es va fer efectiu, divendres al migdia, durant un ple molt tens, que es va haver de suspendre en dues ocasions i que va comptar amb la intervenció dels Mossos d’Esquadra

Un centenar de persones es va concentrar divendres al Consell Comarcal, convocades per l’ANC Anoia, per mostrar el seu rebuig al pacte de govern entre Junts per Catalunya i el PSC. Amb pancartes en contra del 155, xiulets i crits de traïdors i botiflers els manifestants van interrompre en més d’una ocasió el ple i van demanar als polítics que es repensessin el pacte. Després de certs moments de tensió i del desallotjament d’algun dels manifestants per part dels Mossos d’Esquadra, finalment les votacions es van poder dur a terme. Un cop elegit Xavier Boquete com a president, els manifestants van abandonar el ple i van llegir un manifest, a les portes del Consell Comarcal, demanant unitat a les formacions independentistes.

tornar_radioIgualada