icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Junts per Igualada aposta per fer inclusius els parcs de la ciutat

El govern municipal ha explicat que “ser una ciutat jugable és un compromís assumit per l’actual govern de la ciutat que ha comportat  una nova mirada als parcs infantils i a les zones verdes d’Igualada”. A la vegada, afegeixen que “a la ja implantada política d’accessibilitat del govern de Castells, amb un pla per fer accessibles tots els passos vianants de la ciutat pel 2025, se suma la visió de fer els parcs més jugables, més inclusius, més sostenibles i més segurs”.

Junts per Igualada comenta que “uns dels exemples d’aquest projecte serà el Parc del Garcia Fossas, on es farà una inversió important: Es renovaran els jocs infantil fent-los més inclusius, es millorarà l’accessibilitat fent un parterre on el desplaçament dins el parc sigui factible amb cadira de rodes i/o cotxets i es delimitarà l’espai del parc per tal de garantir-ne la seguretat nocturna. Un altre espai de la ciutat que s’emmarca dins d’aquest objectiu d’inclusivitat, serà el nou parc infantil en la nova fase d’ampliació del Parc Central, amb la construcció del Skate Parc i del bio llac, on es posaran jocs infantils jugables per tothom”.

El projecte de Ciutat Jugable s’emmarca en un projecte europeu URBACT Playful Paradigm juntament amb una xarxa liderada per la ciutat italiana d‘Udine, i de la que participen també les ciutats de Jegalva (Lituània), Grosuplje (Eslovènia) i Lousa (Portugal). El comunicat de la formació de govern “la cultura del joc és doncs un dels valors que es promou en els projectes de l’equip de Junts per Igualada, amb diferents espais de participació com són el Consells d’Infants o la Comissió local de ciutat jugable i que compta amb la participació de l’Escola Àuria, les AFA, entitats de lleure, escoles, entre altres agents d’esports, tecnologia, arquitectura, joventut i infància”.

El model del govern de Junts per Igualada, liderat per l’Alcalde Castells, treballa per fer que els espais lúdics siguin idonis per a tothom.

 

tornar_radioIgualada