icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Junts per #Igualada demana rigor i concreció en el cas de la baixa dels treballadors de fora la Conca que no van poder entrar a treballar durant el confinament

En relació amb l’anunci fet per Esquerra Republicana de l’acord amb el govern del PSOE per reconèixer com a accident laboral la impossibilitat dels treballadors de fora de la Conca d’Òdena per venir a treballar als municipis confinats, cal fer algunes consideracions. La primera és que sobta que la diputada Carolina Telechea afirmi que les negociacions s’han fet amb discreció i sense politització mediàtica quan al mes de juny va ser ERC qui va fer una roda de premsa davant la porta de l’Ajuntament d’Igualada anunciant i donant per fet un acord que, tal com s’ha vist, encara era molt lluny de concretar-se.

També cal recordar que la setmana passada, la mateixa diputada va tornar a anunciar, aquest cop via Twitter, l’acord per resoldre aquesta problemàtica, en una piulada en què interpel·lava directament l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, perquè l’Ajuntament d’Igualada expedís els certificats amb celeritat. No deixa de sorprendre que qui se suposa que ha treballat l’acord no tingui clar que, en aquest cas, siguin els ajuntaments de fora de la Conca els qui hagin d’expedir la documentació. L’Ajuntament d’Igualada i els de la resta de municipis de la Conca d’Òdena afectats pel tancament perimetral ja van tramitar més de mil certificats quan, després de treballar conjuntament i al marge de colors polítics, van aconseguir resoldre el cas dels treballadors que no havien pogut sortir de la Conca per anar a treballar a fora.

Des de Junts per Igualada, agrairíem que, a banda d’anunciar tantes vegades que han aconseguit l’acord o de criticar gratuïtament els alcaldes, la diputada o els responsables d’ERC expliquin a les empreses, als autònoms i als ajuntaments afectats on, com i quan hauran de tramitar aquests certificats, que és el que realment interessa i preocupa els treballadors afectats, molt més enllà que les picabaralles polítiques. No sigui que les traves burocràtiques del Departament de Salut espatllin un bon anunci a algun partit. Demanem, doncs, rigor i concreció.

 

tornar_radioIgualada