icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Junts per Igualada fa una crida a la responsabilitat amb l’ús de l’aqüífer Carme-Capellades i defensa que des d’aquest 2022 Igualada s’abasteix majoritàriament de la Llosa del Cavall

Des de la formació expliquen que el repte històric de garantir el subministrament d’aigua per sempre més a Igualada es va completar després de molts esforços per part del govern de Junts per Igualada el desembre de 2019, quan s’inaugurava l’arribada de l’aigua des de l’embassament de la Llosa del Cavall fins a la ciutat.

No ha sigut fins aquest passat mes de maig, però, que Igualada es nodreix majoritàriament de la Llosa del Cavall, ja que fins ara la ciutat s’abastia principalment de l’aigua de l’aqüífer de Carme-Capellades. Aquest aqüífer es nodreix exclusivament d’aigua freàtica, fent que si no plou, no s’omple, i que, per tant, passi per una situació delicada amb motiu de la manca de pluges i el canvi climàtic.

Des de Junts per Igualada afirmen, a més, que actualment el consum que se’n fa de l’aqüífer per part de poblacions i indústries, és a curt termini insostenible, i demanen un gest de corresponsabilitat de la resta de municipis que es nodreixen de l’aqüífer, i de l’Agència Catalana de l’Aigua com administració competent.

Des de la formació afirmen que fa temps que preservar l’aqüífer és una prioritat de l’equip de govern municipal, i que projectes com la connexió a la Llosa del Cavall requereixen esforç, coneixement dels reptes de futur i sobretot d’una mirada a llarg termini.

tornar_radioIgualada