icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Junts per Igualada reclama a la Generalitat més places de Formació Professional a Igualada

El grup municipal de Junts per Igualada demana que la formació professional sigui una prioritat per la Generalitat de Catalunya. Aquesta petició la fan, un cop més, amb motiu de conèixer que enguany només en les preinscripcions de formació professional ja han quedat més de 400 alumnes fora de la plaça desitjada.

Des de la formació afirmen estar treballant per aconseguir augmentar el nombre de places i especialitats de Formació Professional que s’ofereixen al centre Milà i Fontanals d’Igualada, i reclamen a la Generalitat que agafi el compromís d’ampliar el centre.

Des de l’Ajuntament expliquen que tot i no ser de la seva competència, treballen en aquest sentit. La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada, Patrícia Illa, explica que “des de l’Ajuntament no hem parat de treballar. Vam ser un dels impulsors de la campanya a favor de les TIC, vam impulsar un dels graus en tèxtil amb una alta inserció, i recentment hem preparat junt amb l’institut de referència a la comarca, el Milà i Fontanals, un pla funcional que resumeix totes les necessitats que té el centre educatiu, i ho hem treballat de la mà de les principals associacions econòmiques de la comarca”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcé, argumenta que les empreses es troben en una situació complicada a l’hora de trobar personal qualificat i format, i afirma que “si l’Anoia no pot oferir als joves una formació de qualitat, el talent de la nostra ciutat s’anirà fora”.

Des de Junts per Igualada asseguren que cal seguir oferint formació per combatre que els joves marxin fora i alhora també per combatre l’atur, ja que com afirmen des de la formació “si no hi ha formació, no hi ha ocupació”.

tornar_radioIgualada