icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La Biblioteca Central d’#Igualada celebra aquest mes de maig el seu 23è aniversari amb una àmplia agenda d’actes

Per commemorar aquests 23 anys de vida, l’equipament ha organitzat una variada agenda d’activitats per a tots els públics i edats. Entre les diferents propostes, l’agenda d’aquest mes inclou presentacions, contes, música i xerrades de temes d’actualitat. L’acte central d’aquest d’aniversari de la Biblioteca serà l’espectacle «Contes i boleros», amb Mònica Torra (veu) i Txema Riera (piano), que tindrà lloc el divendres 20 de maig, a les 7 de la tarda.

D’altra banda, en el marc de la celebració d’aquest 23è aniversari, aquest dijous 5 de maig, a les 6 de la tarda, es farà la presentació del llibre «Costums de Catalunya», de Mossèn Joan Segura. El divendres dia 6, a les 7 de la tarda, la poesia prendrà protagonisme amb la presentació i recital del llibre que va guanyar el Premi Joan Llacuna 2021, «Versos de pedra seca», de Guillem Tusell.

També en clau local, el dimarts 10 de maig, a les 7, les igualadines Anna Marsal i Elisabet Serra presentaran el seu conte «Bona nit, petit estel». El dimarts 17, Viena Edicions presenta a la Biblioteca «Camus vs. Sartre. Entre la llibertat i la justícia», d’Antoni Gelonch. I el dia 26 de maig serà l’autora local Montserrat Ventura qui presenti «La vetlla de les sirenes», un poemari il·lustrat per ella mateixa que recull els versos escrits durant anys.

La pedra seca, el nostre paisatge

La Biblioteca acull durant tot el mes de maig diverses propostes relacionades amb l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”. Coincidint amb aquesta mostra s’han programat propostes per a tots els públics per donar a conèixer aquest element tan característic del paisatge rural català i tan estretament vinculat a la pagesia. Així, aquest dimarts dia 3 de maig, a les 7, es projectaran diversos documentals de Joaquim Sicart que expliquen com són aquestes construccions i la seva presència al territori, també a la comarca de l’Anoia. Per al públic familiar s’ha organitzat el taller Pedra a pedra, que es farà el dissabte 14 de maig a les 11 del matí. Està adreçat a infants de 6 a 12 anys i se’ls ensenyarà aquesta antiga tècnica de construcció.

Finalment, qui vulgui conèixer els secrets de l’antic ofici de margener pot venir a escoltar l’antropòleg Abraham Guillén, el dijous dia 19 de maig. Aquest expert parlarà de la tècnica de la pedra seca al Penedès i l’Anoia. Totes aquestes activitats estan organitzades en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Penedesencs.

tornar_radioIgualada