icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La ciutat d’#Igualada, preparada per a la sortida controlada dels menors de 14 anys a partir d’aquest diumenge

Els menors de 14 anys podran fer passejades controlades, sempre acompanyats d’un adult i durant una hora a el dia. A més, es destinarà un horari ampli per evitar aglomeracions, entre les 9.00 h i les 21:00 h. Hauran d’estar a una distància d’un quilòmetre al voltant del seu domicili i no es podran accedir a espais recreatius infantils a l’aire lliure o instal·lacions esportives. Aquestes són les mesures que ha aprovat el govern espanyol, de manera que ha quedat descartada la proposta de franges horàries que havia proposat la Generalitat.

El passeig diari s’haurà de realitzar com a màxim en grups formats per un adult responsable i fins a tres nens o nenes. Durant el mateix s’haurà de mantenir una distància interpersonal amb tercers d’almenys dos metres i complir amb les mesures de prevenció i higiene recomanades. La persona que acompanyi als menors haurà de ser major d’edat, conviure actualment al mateix domicili que el nen o la nena o ser un empleat de la llar a càrrec del menor. Quan l’adult sigui una persona diferent dels progenitors, tutors, curadors, acollidors o guardadors legals o de fet, haurà de tenir una autorització prèvia d’aquests. No podran sortir els menors que presentin símptomes, estiguin en aïllament domiciliari a causa d’un diagnòstic confirmat per Covid-19 o estiguin en període de quarantena domiciliària per haver estat en contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticat d’aquesta malaltia.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat en la roda de premsa habitual dels dimecres i dissabtes que cal recordar que “els infants de la Conca d’Òdena van ser els primers afectats, són els que porten més temps confinats de tota Catalunya i per tant és important que puguin sortir”. Amb tot, ha insistit que és important que aquest procés “es faci ben fet per tal de garantir la seguretat de tothom”.

Castells també ha remarcat que els nens i nenes podran sortir “a passejar però no a jugar, perquè s’ha d’evitar el contacte físic”. Per això, l’Ajuntament ha retirat l’encintament dels espais verds i les zones de passeig, però ha reforçat els dels parcs infantils i les instal·lacions esportives.

tornar_radioIgualada