icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La comarca de l’Anoia registra 431 defuncions amb Covid-19 des que va començar el brot

Segons les dades que ha ofert el Departament de Salut, a la comarca de l’Anoia han perdut la vida 431 persones pel brot del coronavirus sobre un cens de 120.000 habitants. Pel que fa el nombre de casos positius a la comarca és de 1.008 i els casos sospitosos es situen en 2.038. Si parlem concretament dels 4 municipis de la Conca d’Òdena, que han patit especialment aquest episodi, a Igualada hi ha declarats 431 casos positius de Covid-19 i  925 en són sospitosos. Pel que fa a Vilanova del Camí, el nombre de positius és de 121 i el de casos sospitosos, 243. A Santa Margarida de Montbui, per la seva part, s’han registrat 108 positius per COVID-19 i 160 casos sospitosos. Per últim, al municipi d’Òdena els casos positius són 26 i els sospitosos, 64.

Aquests són els canvis que ha fet la Generalitat en les millores de l’actualització i visualització de les dades. Per això, ha creat un mapa interactiu on es pot veure l’afectació del virus per municipi amb l’objectiu d’obtenir una millor descripció i anàlisi del nombre de casos positius i de casos sospitosos arreu de Catalunya. Les dades estan disponibles a l’apartat dels mapes interactius que ha dissenyat l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut. Els mapes van entrar en funcionament el passat 28 de març per oferir informació actualitzada a la ciutadania sobre l’evolució de la pandèmia arreu del territori català. Fins el moment han acumulat més de 670.000 visualitzacions.

Els mapes interactius de casos per municipis i per les demarcacions sanitàries conegudes com Àrees Bàsiques de Salut (ABS) mostren el nombre de casos acumulats -des de l’inici de la pandèmia fins la data de l’última actualització de les dades- que han donat positiu després de realitzar una prova diagnòstica de PCR o un test ràpid.

S’inclouen també les xifres sobre els casos sospitosos acumulats -fins la data de la consulta- que és una de les novetats que incorporarà el sistema. Els casos sospitosos són els d’aquelles persones que, davant la presència de símptomes, han estat classificades com a possible cas per un/a professional, però no tenen una prova diagnòstica de PCR o test ràpid amb resultat positiu. Els mapes interactius de casos per municipis i ABS contenen a més el càlcul de les taxes ajustades per sexe i edat i les taxes crues dels casos positius acumulats per cada 10.000 habitants.

Cal destacar que tant els casos positius com els casos sospitosos són casos activats pel servei de vigilància epidemiològica. Així mateix, les dades que es mostren són aquelles en les quals s’ha pogut identificar la zona de residència que consta a la targeta sanitària. Per mantenir la privacitat de les dades, només es mostren els municipis amb més de 200 habitants.

Aquí podeu consultar els mapes interactius

tornar_radioIgualada