icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La Comissió de Reis d’#Igualada valora molt positivament la Trobada Estatal de Cavalcades de Reis Patrimonials i Històriques  

En aquesta trobada, que s’ha dut a terme aquest cap de setmana, s’han reunit algunes de les cavalcades de reis més antigues o tradicionals de la península Ibèrica. A Igualada, amfitriona i que és considerada la segona cavalcada de reis més antiga d’Espanya, s’han sumat Alcoi, amb la cavalcada de reis més antiga -nascuda l’any 1883-, Sant Vicenç dels Horts, de l’any 1893 i Sevilla, del 1918. Al costat d’aquestes cavalcades també han pres part en aquesta Trobada Estatal les de Girona, Callús, Santillana del Mar, Vilanova del Camí, Montbui, Òdena, Capellades i La Pobla de Claramunt.

Aquesta Trobada Estatal de Cavalcades de Reis Patrimonials i Històriques ha inclòs també la inauguració del mural sobre la Festa de Reis de l’artista igualadina Núria Riba i una jornada de debat sobre diferents aspectes de les festes de Reis com el blackface, el relleu generacional o la seguretat. Un dels actes més destacats de la trobada va ser l’espectacle lúdic i divulgatiu Ban Reial que el Grup de Danses Carrascal, d’Alcoi, va oferir dissabte a la tarda, a la plaça de l’Ajuntament.

La Trobada Estatal de Cavalcades de Reis Patrimonials i Històriques ha estat fruit del procés participatiu de la Capital de la Cultura Catalana Igualada 2022.

tornar_radioIgualada