icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La comunitat musulmana de la Conca d’Òdena inicia un Ramadà excepcional des del confinament

Amb motiu de l’inici del Ramadà aquest passat divendres l’alcalde d’Igualada Marc Castells ha comparegut amb el president del Centre Islàmic d’Igualada, Seddik Amri Kaddouri, qui ha destacat que “celebrarem la fe a casa i demano a la comunitat musulmana el respecte pels veïns”. En aquest sentit, ha ressaltat que “ho farem a casa com ho fem sempre a la mesquita, però amb la nostra família i amb respecte al veïnat: si ens quedem a resar fins tard o a llegir l’Alcorà, ho hem de fer amb respecte total. Desitjo a tothom un bon Ramadà”.

El president del centre islàmic també ha explicat que durant el mes del Ramadà “els musulmans ens ajudem entre nosaltres a la mesquita, fem menjar, ens reunim, però enguany no ho podem fer. Les oracions conjuntes enguany no les podrem fer, ni aquí ni en tot el món musulmà. Sentimentalment és dur, però religiosament no”.

D’altra banda, Kaddouri ha volgut donar “les gràcies a l’alcalde i a les forces polítiques i les forces de seguretat pública i al servei sanitari per estar davant de la pandèmia”. Igualment, ha afegit que estan sentint “el que està passant al món per culpa d’aquest virus. La comunitat musulmana ha fet tot el possible per ajudar i donar bon exemple. Resem per tots els morts, musulmans, cristians, jueus… de tot el món. Demanem a Déu que ens doni bona salut”.

 

Múltiples mostres de solidaritat

L’alcalde també ha volgut agrair les diverses mostres de suport i de solidaritat que han anat arribant des de diferents comunitats religioses i socials. D’aquesta manera, s’ha referit a la parròquia de la Sagrada Família, de la mà de Mn. Xavier Bisbal, que ha fet una donació de 5.000 euros a l’Hospital i el donatiu que també va fer la comunitat xinesa. Alhora, ha volgut destacar i agrair que la comunitat musulmana de la Conca d’Òdena, que ha fet un donatiu de 7.000 euros a l’Hospital d’Igualada.

tornar_radioIgualada